Десяток віддалених сіл, що на Борщівчині, обслуговуватиме нововідкритий пункт екстреної медичної допомоги

4Пункт екстреної медичної допомоги відкрили сьогодні, 3 вересня селі Вигода, що на Борщівчині. У відкритті пункту Е(Ш)МД у с.Вигода взяли участь голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Віктор Овчарук, директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Михайло Джус, голова Борщівської райдержадміністрації Ярослав Галяс та начальник відділу охорони здоров’я Борщівської райдержадміністрації Ігор Мамчур.
«Відкриття цього пункту екстреної медичної допомоги суттєво підвищить якість надання медичних послуг у найвіддаленішій точці Борщівського району – розпочав на урочистому відкритті голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк. – Він повністю забезпечений необхідними медикаментами. Аби медики змогли вчасно приїхати на виклик, відтепер пункт укомплектовано автомобілем швидкої медичної допомоги.
Як зазначив директор комунальної установи Тернопільської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Михайло Джус, «розташування пунктів екстреної медичної допомоги відповідає умовам забезпечення 20-хвилинного доїзду до пацієнта. Належні умови доступності медицини для сільських жителів для нас є
першочерговими.
Під час урочистостей голова Борщівської райдержадміністрації Ярослав Галяс теж відзначив, що важливою подією для розвитку медицини Борщівщини та області зокрема є відкриття пункту Е(Ш)МД.
Нововідкритий пункт буде обслуговувати не лише односельчан, а й жителів довколишніх сіл в радіусі від восьми до дванадцяти кілометрів, а це – Боришківців, Білівців, Окопи, Трубчин, Дзвенигород, Латківців, Урожайного, Панівців та Завалля.
Зазначимо, що до сих пір тут не було пункту постійного базування бригад екстреної медичної допомоги, тому прийнято рішення про відкриття пункту саме у Вигоді. Завдяки цьому значно зменшиться радіус обслуговування жителів Борщівського району та навантаження на медичний персонал.
– Попри важку економічну ситуацію, ми маємо виконувати завдання, поставлені Міністерством охорони здоров’я (виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27.11.2012 р. № 1119 «Про норматив прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події»), серед яких – створення умов доступності медицини для сільських жителів – зазначив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Віктор Овчарук. – З огляду на те, що в районі проживає понад  68 тис.людей, відкриття цього пункту дозволить розвантажити роботу Чортківської станції швидкої медичної допомоги, яка, власне, обслуговує населення Борщівського району. Тому віднині близько п’ятисот вигодівчан та чотирьох тисяч жителів прилеглих сіл зможуть цілодобово отримувати своєчасну якісну невідкладну медичну допомогу.
Благословивши присутніх на добрі справи, Всечесний о.Михайло Бобик (УП ЦКП) освятив приміщення і наданий автомобіль. На завершення очільник області також повідомив про те, що найближчим часом пункти екстреної медичної допомоги розпочнуть роботу у таких районах Тернопільщини як Збаразький та  Бучацький.
Опісля урочистостей, керівництво району та області  відвідало і Вигодську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини, зустрівшись з коллективом та ознайомившись з умовами роботи медзакладу.

Вам також може сподобатися