Тернопільський студент монтував порно

gavel1-360x240Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Тернопільської області задовольнила апеляцію прокурора на вирок Шумського районного суду, яким Олександра П. визнано винним за ч.2 ст. 301 КК України та призначено покарання — 1 тис. 700 грн. штрафу.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, у грудні 2013 р. на той час 18-річний Олександр П. на власному персональному комп’ютері розмістив у соціальній мережі «Вконтакте» два відеофайли, які, за висновками судово-мистецтвознавчої експертизи, містили сцени порнографічного характеру. Доступ до них був відкритим, тож інші користувачі могли їх дивитись і копіювати. Таким чином, студент одного з училищ Шуська Олександр П., замість того, щоб вчитися, зберігав, поширював та надавав усім бажаючим у вільне користування відеопродукцію. Повідомляє Прес-служба апеляційного суду Тернопільської області

В апеляційній скарзі прокурор просив застосувати закон про кримінальну відповідальність, а саме конфіскувати комп’ютер, із якого Олександр і розповсюджував порнопродукцію.

Заслухавши учасників процесу та дослідивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів скасувала вирок суду першої інстанції та призначила Олександру П. новий, яким зобов’язала юнака сплатити 1 тис. 700 грн. штрафу з конфіскацією ноутбука.

Джерело: Тернопільська липа

Вам також може сподобатися