Батальйон «Тернопіль» знову поїде в АТО

atoПопри те, що в зоні АТО уже були хлопці з батальйону «Тернопіль» сьогодні продовжують тренуватися. Кажуть, мають бути у формі, коли знову поїдуть на Схід.

АНДРІЙ, рядовий міліції

«Були ми в зоні АТО місяць назад майже – 3 тижні тому. Перебували ми в постійному місці дислокації в Луганській області в місті Лисичанськ. Там проводилася нами зачистка міста, охорона громадського порядку після того. Прийоми рукопашного бою досить часто стикуються там ».

На полігоні відпрацьовують усе, що може знадобитися в зоні АТО. Чоловіки кажуть, хоч під час тренувань не можливо повністю відтворити умови, в які вони потрапляють на Сході, такі навчання допомагають їм при потребі швидко самоорганізуватися.

АНДРІЙ, викладач навчального центру професійної підготовки УМВС України в області

«Стрільба, тактика, сховатися, вирити окоп, не спати нічку, один другому допомагати, страхувати. Є дві години, що треба відстояти – треба відстояти. Треба вчитися. Там зовсім інша ситуація ніж тут. Там інакше не виживеш. Там треба триматися один другого».

Бійці відпрацьовуютьрукопашний бій, прийоми самозахисту,розбирання і складання зброї. Випробовують на полігоні і бронежилети, які згодом берегтимуть життя хлопців в АТО.

ОЛЕКСІЙ КРИВОРУЧКО, начальник сектору професійної підготовки УКЗ УМВС України в області

«Партія є бронежилетів – ми їх перевіряємо. Любий на вибір вибираємо і перевіряєм. Проведено постріл патроном з стальним сердечником 5,45 автомата АК-74. Є тільки цяточка – не вигнуто нічого. Надійний бронежилет. – Як він називається? – Не буду брехати. – 4 клас. – Не буду брехати».

Бійців батальйону «Тернопіль», які поїдуть на Схід намагаються забезпечити усім необхідним, каже  начальник обласної міліції. Проте сподіваються і на допомогу від небайдужих.

ВАСИЛЬ ОБЛЕЩУК, начальник обласної міліції

«На сьогоднішній день, ви знаєте, що йдуть холоди, і в тих умовах, де приходиться працювати – нести службу. Ми несем службу на п’яти блокпостах у Луганській області і на одному в Донецькій області. Потрібно дійсно і тепле взуття, і тепла одежа. Ми звертаємся до волонтерів, хто може надати працівникам міліції, є в нас на нашому сайті, де можна звернутися, щоб або гроші переказати, або надати матеріальну допомогу».

Василь Облещук каже,  вже 5 жовтня у зону АТО відправлять 105 бійців. Наразі там вже перебувають близько 230 міліціонерів з Тернопільщини.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися