Узгоджені Майданом: Андрій Парубій приїхав до Тернополя підтримати народного кандидата Івана Ковалика

parubiy1Лідер Самооборони Майдану Андрій Парубій висловив велике сподівання, що у Верховній Раді наше місто представлятиме саме Іван Ковалик – комендант Самооборони Майдану Тернопільщини, кандидат у народні депутати у м. Тернополі від «Народного фронту».
–    Від Тернопільщині до Верховної Ради йдуть троє мажоритарних кандидатів у складі команди «Народного фронту». Серед них – як досвідчені політики, з досвідом депутатської роботи, які не зламалися під тиском системи, так і молоді активні люди. Приміром, в нашій команді від Тернопільщини йде Іван Стойко, (округ №167 з центром у Чорткові) – депутат багатьох скликань, який продемонстрував себе як справжній боєць. Михайло Апостол (округ №166 з центром у Теребовлі), будучи народним депутатом, показав вміння ефективно працювати і для свого регіону, і для України. Від Тернополя (округ №163) «Народний фронт»  висунув кандидатуру Івана Ковалика – керівника Самооборони області, і, власне, представника нового покоління українців, які прагнуть змін і вміють за них боротися. І вкрай важливо у цю коротку кампанію донести якомога більше інформації виборцям про таких людей, як Іван, – наголосив Андрій Парубій у своєму виступі перед тернополянами. – В протилежному випадку,  я впевнений, не буде в нас жодних ефективних реформ, Верховна Рада не зможе приймати ефективні закони, якщо у парламент не проведемо нових людей. Але мова йде не просто про нові обличчя, а саме про тих людей, які на барикадах продемонстрували свій незламний дух. Таких, як Іван Ковалик, не можна ні зламати, ні залякати, це людина принципова і самовіддана, – заявив лідер Майдану.
Без змін у Верховній Раді України – не буде змін у суспільстві, вважає Андрій Парубій.
–      «Народний фронт» – це команда, яка об’єднала і професійних політиків, і громадських діячів (як наприклад,  Тетяна Чорновол), і бійців Самооборони Майдану, і командирів батальйонів…  На перший погляд, зовсім різні, вони об’єднані тим, що у часи найбільших викликів, коли державі був потрібен захист, ці люди виявилися готовими взяти на себе відповідальність, і вони були поруч з народом – на передовій! Водночас лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк очолив уряд у найважчий для України час і продемонстрував ефективну роботу, тож саме його варто пропонувати на нового керівника українського уряду, – вважає Андрій Парубій і додає:
–    Як з паралельної реальності приїжджаєш з АТО на виборчі зустрічі. Всі мають розуміти, що ключовим завданням є не перемога у виборах, а  перемога у війні.  Наші побратими там щодня гинуть, отримують поранення. Але сталося так, що в час війни ми мусимо проводити вибори, щоби було кому прийняти виклик і в Києві.  Обираючи новий парламент, ми повинні дотримуватися правильних критеріїв, а саме:  кандидати від «Народного фронту» є тими людьми, які можуть внести нову якість у парламент. Хочу, щоби люди, обдумуючи свій вибір у цій короткій кампанії, знали, хто такий Іван Ковалик. Особисто я знаю його ще змалку. І стверджую, що кожен день його життя завжди був присвячений Україні і рідній Тернопільщині.
Виступаючи разом зі своїм побратимом по Майдану, народний кандидат Іван Ковалик зауважив, що довіра Андрія Парубія для нього вкрай важлива.
–    Думаю, що для кожного, хто проходив гарт Майданом дуже важлива підтримка такої людини як Андрій. Але основне те, що він не просто підтримує мене, а ще й поділяє мої погляди. Нашими ключовими засадами є зміна політичної системи та введення у парламент нових людей, – сказав Іван Ковалик. –  Ці вимоги були озвучені народом України на Майдані. І поки вони не будуть втілені, доти градус суспільної напруги буде високим. Щоби зміни відбулися, необхідна люстрація, а законним варіантом люстрації є вибори, які дають змогу провести у владу гідних людей, що готові захищати інтереси громади. Ми вже бачимо, до чого призводять зволікання. Та нам потрібно єднатися, незалежно від того, хто яку політичну силу представляє. У нас є інтерес зробити Україну членом Євросоюзу, є сильний зовнішній ворог, є бійці, які потребують допомоги, є люди, які мають великі надії, що Україна стане тою державою, яку наш народ заслуговує і про яку мріє.

Вам також може сподобатися