Нововведення, завдяки яким боротимуться з безладом на дорогах Тернополя взимку

Ci9LRilp24До зими місто готове, стверджує заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський. Усі підрозділи ЖКГ готові до погіршення погодніх умов, комунальна техніка відремонтована та підготовлена до роботи, а суміші для посипання міста є достатньо. На даний час заготовлено 350 т солі, 750т шлаку та 846,5 куб.м. протиожеледної суміші.

Окрім того, чиновники обіцяють нововведення у боротьбі з негодою – техніка одночасно виїжджатиме з різних куточків міста, а дороги посипатимуть червоною калійною сіллю, яка дієвіше та безпечна. Причому посипати планують… за 2 години до опадів.

– Цілком можливо, що будуть повторюватись проблеми, як узимку минулоріч, – припускає Олег Соколовський. – Адже у попередні роки траплялося таке, що за добу випадає місячна норма снігу. З цим явищем боротися важко, навіть маючи достатню кількість робочої сили та техніки.

Чиновники радять тернополянам не хвилюватися, що їхню вулицю не приберуть. Адже техніка здійснює виїзд за заздалегідь спланованим маршрутом. Передусім очищаються магістральні вулиці з двохстороннім рухом – вул. Руська та просп. Злуки.

Особливу увагу звертатимемо на зупинки громадського транспорту та заїзні кишені, – стверджує пан Соколовський. – Після проходження колоною маршруту, снігоочисні машини розділяться для чищення інших вулиць міста, першочергово, – де є громадський транспорт. Двори від снігу чиститимуть трактори, які належать жекам – їх у кожному підприємстві є по дві одиниці.

Обіцяють у міськраді і нововведення, завдяки яким боротимуться з безладом на дорогах взимку.

Плануємо ввести так звану «двоядерну систему», – пояснив пан Соколовський. –  Раніше уся снігоочисна техніка виїжджала тільки з «Дружби» і, поки доїжджала до БАМу, на тому кінці міста прибирання розпочиналося із запізненням. Тепер ми передбачили дві точки дислокації техніки і вони одночасно за командою чергового диспетчера виїжджатимуть із цих масивів. Відповідно, прибирання буде здійснюватися оперативніше.

Друге нововведення – дороги посипатимуть калійною сіллю, яка має червоний колір. Вона зменшує силу щеплення льоду та дорожнього покриття, покращує механізоване прибирання льоду та снігу. Не викликає негативної дії на дорожнє покриття та тротуарну плитку та має дуже низький ступінь корозійної активності.

Калійна сіль безпечна для здоров’я людей, зелених насаджень та навколишнього середовища, адже не містить шкідливих домішок та важких металів переконують у міськраді.
– Ще одне цьогорічне нововведення стосується посипання, – каже Олег Соколовський. – Згідно з новими нормативними документами, посипання здійснюється за дві години до випадання снігу. Було посилено співпрацю з гідрометеоцентром і перший досвід доказав доцільність застосування даного методу.
Прибиратимуть взимку місто всі жеки, які мають по два трактори, «Тернопіль Комунал Сервіс» та Тернопільміськшляхрембуд.

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 03.09.14р. №882 «Про заходи щодо забезпечення безперебійного руху транспорту у зимовий період на 2014-2015роки», ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» підготовлено 9 одиниць  спецтехніки, – запевнив Олег Соколовський.  – КП «Тернопільське міське шляхове ремонтно-будівельне підприємство» підготувало ще 14 одиниць спецтехніки.

Як будуть аномальні опади, залучатимуть ще й техніку приватних підприємств.

«Тернопіль Комунал Сервіс» частково використовуватиме власну техніку, частково –  техніку комунальних та приватних підприємств міста, в тому числі і МШЕДу.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися