Через власника магазину може зруйнуватись 60-річна багатоповерхівка

5_141594095289Мешканці будинку на вул. Миру 4 влаштували своєрідний пікет біля будинку. Причина – незгодні з ремонтно-будівельними роботами в підвалі, який робить магазин. Однак ініціатори робіт наче стверджують про наявність всіх дозвільних документів.

Магазин знаходиться на першому поверсі цього будинку – над підвалом, в якому і ведуться роботи. Мешканці будинку своїм протестом не дали змоги робітникам завершити роботу.  За словами людей, струси від ремонту розповсюджуються по всіх поверхах і можуть зруйнувати будинок, якому вже більше 60-ти років. Мешканці також стверджують, що з ними не погоджували і сам факт проведення робіт.

– Я була на кухні, коли вони почали робити, – розповідає мешканка будинку Ольга – Спочатку просто “дрелили” і я не звертала уваги, але згодом стався сильний удар. Я злякалась і вибігла на балкон, аби подивитись, що сталось. В дворі стояв трактор і Камаз, робітники щось вигрібали з-під стіни. Я почала до них кричати, але вони мене просто проігнорували!

Мешканці будинку одразу ж зібрались на місці події і почали взнавати, що відбувається. Як вони з’ясували, власник магазину запланував зробити у стіні аварійний вихід. Для цього будівельники мають зруйнувати частину капітальної стіни та фундаменту, а також зробити підкоп завглибшки 40см.
Мешканка будинку Лариса Карпенко пояснює, що причиною обурення є те, що будинок – з ракушняка, давній і вони бояться, що він сильно пошкодиться внаслідок такого активного втручання в капітальну стіну та фундамент.  Захищати свою позицію вирішили не словом,а  ділом, написавши одразу п’ять петицій від мешканців дому – до міськради, прокуратури, міліції, управління ЖКГ та облдержадміністрації.

Тернополяни кажуть, що на місці інциденту побував представник фірми і показав рішення та стоси дозволів, які наче підтверджують його право на роботи. Однак їх це не влаштовує, бо переймаються, що будинок таки може не витримати і завалитись.

Ми намагалися отримати коментар з приводу ситуації у директора підприємства, однак, наразі на жаль, нам не вдалося з ним зв’язатися. Ми охоче дамо змогу висловитися і другій стороні конфлікту, як тільки зможемо сконтактувати .
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися