За криваву бійку в стані алкогольної ейфорії «заплатив» 5,5 років неволі

roseКременецький «Рембо», «озброївшись» розбитою пляшкою, безпричинно травмував двоє юнаків

Посеред ночі неподалік готельного комплексу п’яний молодик вдарив зі всієї сили по голові скляною пляшкою одного юнака так, що скло від удару вщент розлетілося на дрібні осколки. Злякавшись, він хотів викинути зі своїх рук горловину від розбитої тари, однак, замахнувшись, випадково попав нею в обличчя іншого місцевого жителя…

Саме так згодом виправдовуватиметься на лаві підсудних 29-річний житель Кременецького району та доводитиме суддям свою невинуватість за навмисне спричинення під час нічної бійки різаних ран голови на два роки молодшому за себе приїжджому до Кременця киянину та непоправне знівечення обличчя 26-річному місцевому жителю.

А передувала нічній бійці випадкова зустріч двох незнайомих між собою компаній поблизу готельного комплексу в центральній частині Кременця у травні позаминулого року. Під час бійки обвинувачений, будучи добряче підігрітий алкоголем, вирішив зухвало самоствердитися за рахунок приниження двох юнаків з іншої компанії. Останні зайшли до магазину, розташованого у готельному комплексі, та мимоволі звернули увагу на компанію із п’яти чоловік, які розпивали спиртне за столиком. Усе було б нічого, але одному молодику з цієї компанії щось не сподобалося і він «облив» нецензурною лайкою юнаків, які зайшли до магазину. Останні не надали цим викрикуванням якогось значення та спокійно вийшли з приміщення. Проте слідом за ними швиденько вийшли їх новоспечені «знайомі».

Як згодом розповість у суді один із потерпілих: «Їх було троє: один міцної статури, невисокого зросту із залисиною на голові; другий – нижчий, худорлявої тіло будови, з «орлиним» носом; третій – невисокого зросту, худорлявий, з темним волоссям. По їх поведінці було видно, що вони агресивно настроєні. Один з них голосно кричав та погрожував побити пляшки з пивом на голові. Інші двоє чоловіків провокували бійку, однак ударів не наносили, а лише штовхалися…».

Подальша розмова та шарпанина між двома компаніями за якусь мить переросла у криваву бійку. Спершу в бік компанії приїжджих юнаків полетіла пляшка та попала в голову одному з хлопців, але не розбилася. Та цього, як виявилось, іншій компанії було замало, вони прагнули продовження «бенкету». За якусь мить до одного з юнаків підбіг, як невдовзі встановить слідство, обвинувачений та реалізував свої погрози – «озброївшись» скляною пляшкою з-під недопитого пива, він безпричинно вдарив нею по голові киянина. Пляшка вщент розбилася, з голови травмованого чоловіка потекла кров… Тримаючи у руці горловину від розбитої пляшки, за лічені секунди нападник наніс нею удар іншому юнаку, який хотів підійти до побитого товариша, щоб йому допомогти. Удар був нанесений цілеспрямовано по обличчю жертви, і скло зачепило ділянку біля лівого ока, розсікши підбрівну частину та щоку. Важкотравмований хлопець схопився обома руками за обличчя та присів навколішки, по його руці полилась кров…

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися