Світло відключають і будуть відключати

10314606_686445771445750_8635246105248358653_nПовідомлення про відключення електроенергії в Україні звучали ще 2 місяці тому. Тоді без віяльних вимкнень вдалося обійтися. Проте світло почали вимикати у Тернополі вже цими днями. Що кажуть про це енергетики, вже знають наші кореспонденти.

Тернопіль «дочекався» вимкнень електроенергії. Без світла на кілька годин залишалися ті чи інші будівлі міста з понеділка, 1 грудня. Як пояснили місцеві енергетики, це були аварійні відключення. Оскільки блок Запорізької електростанції не працює через поломку та відсутність на ньому вугілля. Далі відмикати світло будуть віяльно. Тобто диспетчери отримуватимуть про це вказівку, і за 10 хвилин повинні виключити електропостачання.

СЕРГІЙ ОЛЯНІЦЬКИЙ, директор енергозбуту ВАТ «Тернопільобленерго»:

«Диспетчери виконують свої обов’язки. Ми тепер від диспетчерів навіть плануємо забрати і міські телефони. Місто Тернопіль: з 12.00 до 14.10 год. (це по графіках віяльних відключень) і з 17.00 до 19.10 год. Але якщо цієї потужності не буде хватати, ми будемо застосовувати аварійні відключення. Це йде упередження тієї ситуації, що сьогодні ми погодили з адміністрацією введення. Це як би йде упередження застосування того, що було 2 дні перед цим».

Громадянам варто бути готовими до відключень світла у години найбільшого навантаження: з 8 до 11 год. та з 17 до 23 год. Вимикати електрику наразі обіцяють не довше, ніж на 2 год. Та оскільки Обленерго повинне відключити електрику за кілька хвилин після отримання вказівки, попереджати людей немає коли. Вимикатимуть почергово ті чи інші лінії. Графік таких відключень Обленерго має, проте де їх можуть побачити споживачі, чиновники конкретно так і не сказали.

ВАСИЛЬ ЯСІНОВСЬКИЙ, директор департаменту розвитку інфраструктури Тернопільської ОДА:

«Вони доводилися до відома органів місцевого самоврядування. Кожен орган місцевого самоврядування розмістив, доносив через ЗМІ – і в районних ЗМІ, і аналогічно на сайтах. Вони, ті графіки є, і так само в м. Тернополі – всюди доведено ці графіки. – На сайті Обленерго можна знайти? – Можна. Я думаю, що так. Ну, я поцікавлюся, да? Тому що цей графік – ми тільки сьогодні його вводили».

Енергетики закликають людей економити електрику, щоб зменшити навантаження на підстанції. Тоді, можливо, не доведеться виключати світло, щоб зекономити.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися