Тернопільський Сірий завдяки небайдужим за рік назбирав для бійців АТО 7,5 мільйонів

K5lL_i9tmTwЛише у грудні завдяки коштам, які люди надсилають на потреби бійців, було закуплено спецпристроїв на 1 млн грн.

Про це повідомляє на своїй сторінці в соцмережах Сергій Притула.

“Коли закінчив писати цей пост, то зрозумів, що треба буде попросити на початку, щоб дочитали до кінця. Так, “многа букфффф”. Але все по-ділу.
Крайній звіт у 2014-му році!
Отже, шановні, сьогодні був довгий і насичений день. “Під ялинку” нашим бійцям відправлено:
З того що на фото:
– Тепловізор для 3-го батальйону 80-ї бригади (великий такий на фото по центру) – 1шт (11000 доларів = 4700 доларів + 120330грн)
– Прилад Нічного бачення для зенітно-ракетного полку 1129 (маленький такий по центру в передньому ряду) – 1 шт (3200Євро = 73600 грн)
– коліматроні приціли для бійців Держприкордонслужби схдного регіонального управління, Лисичанськ(4 білі коробочки по краях) – 4шт (2400 євро = 570 євро + 42090 грн)
З того, що не увійшло на фото і буде відмічено у фотозвітах вже після доставки чи придбання:
– Білі маскхалати для 8-полку спецназу – 300шт =111960грн (виявилось на 840грн дешевше ніж я порахував раніше:))
– “Горка” для прикордонників вищезгаданих – 67 комплектів = 53240грн
– Зовсім забув написати, але трохи більше тижня тому передав на потреби чернігівських “іхтіандрів” 65000грн, тому вказую тут. Соррі.

Таким чином мені залишається тільки зняти невидиму шапку з голови, стати на одне колінце і щиро подякувати Вам,люди, за те,що тільки в грудні ми забезпечили наших бійців оптикою, транспортом, спорядженням і т.д. на суму близько 1 000 000грн.
Загалом, якщо підбивати свій “волонтерський рік”, то загальними зусиллями фейсбук спільноти, діаспори, анонімних спонсорів, “Вар*яти-шоу” і мого скромного вкладу, можу констатувати що сумарно на рахунки та “на руки” я зміг акумулювати близько 7,5 млн.грн.
Ці кошти були витрачені на найнагальніші потреби наших вояків у той чи інший період АТО: бронежилети, шоломи, Celox, тепловізори, коліматорні приціли, прилади нічного бачення, безпілотники, джипи, броньовані буси, бєрци, спорядження для військових інженерів та мінерів, які працюють під водою, теплий зимовий одяг, заправку бусів, котрі доставляли гуманітарні і не тільки вантажі в зону АТО, понад 200 000грн було роздано волонтерам,до яких є 100%-ва довіра і які опікуються іншими підрозділами на закупку броні, транспорту, ремонту бойової техніки та наварювання захисних екранів на бронемашини. І це не враховуючи тих тон продуктів, ліків, теплого одягу, засобів особистої гігієни, буржуйок, листів від дітей…
Підрозділи “Альфа” і “Сокіл”, 95-та, 72-га, 80-та бригади, 8-ий полк, 128-ий полк, полк 1129, добровольчий батальйон “Донбас”, 11-ий батальйон “Київська Русь”, батальйон “Полтавщина”, 30-та механізована бригада, купа тих, кому допомагалось трішки і кого вже не згадаю, десятки поодиночних контактів з людьми, які вирушали в АТО: добровольці, солдати, капелани, журналісти і забезпечення їх необхідною екіпіровкою!
ВСЕ ЦЕ БУЛО І СТАЛО МОЖЛИВИМ ЗАВДЯКИ ВАМ, ЛЮДИ! Я СПЕЦІАЛЬНО НЕ ПИШУ – “УКРАЇНЦІ”, БО СЕРЕД ВАС Є І РОСІЯНИ, І ПОЛЯКИ, І ЄВРЕЇ, І ГОЛАНДЦІ, І ЧЕХИ, І АМЕРИКАНЦІ,І ВІРМЕНИ, І КАЗАХИ, І АЗЕЙБАРДЖАНЦІ, І КРИМСЬКІ ТАТАРИ І ДЕСЯТКИ ІНШИХ НАЦІЙ, ЯКІ ОБ*ЄДНАЛИСЬ У ДОПОМОЗІ УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ В ПРОТИСТОЯННІ З ФАШИСТСЬКОЮ ЧУМОЮ ЗІ СХОДУ!
Я дякую кожному з Вас, щиро, уклінно! Дякую Господу Богу, що дав мені таку радість, як капіталізувати свою медійну впізнаваність не тільки у прохання про автограф, а й у прохання прийняти Ваші гроші у загальну скарбничку допомоги нашим захисникам!
Попри те, що рік був тяжким, залитим кров*ю кращих синів та дочок України, у ньому, все ж, трапився один світлий момент. Нація народилась. Держава ще формується. Шлях непростий! Але ми все подолаємо і все здобудемо, поки будемо такі ж дружні та одностайні у підтримці тих, завдяки кому наші діти сплять спокійно, а “русскій мір” не розлазиться по українській землі!
На рахунках залишається: трохи більше 10 000грн, 4500 доларів, 9 євро. Все перекочовує у 2015-ий рік. Рік, який я сподіваюсь, стане роком прояву характеру нашої влади та українського війська. Рік, коли ми почнемо міняти країну, починаючи з себе. рік, коли наша підтримка армії не спаде, через різні ефимерні “перемир*я”, а тільки виросте! Бо підтримка рахується не гривнями і не доларами, а збереженими життями наших батьків, синів, братів, матерів, дочок, сестер! Знайдіть найближчого до Вас волонтера і передайте ним гостинця солдату на фронт!
Останні пів-року у мене були в режимі “вирваних років”. Дату наступного збору озвучити не можу, бо хочу, скориставшись різдвяними святами, приділити хоч трохи уваги сім*ї. Проте це не означає, що я не буду робити якісь закупки. Мої рахунки залишаються актуальними і я, звісно ж, залишаю їх в кінці повідомлення.
Вкотре прошу нашу діаспору звернути на мене трішки уваги. Так, є кілька людей, які регулярно перераховують зі своєї зарплатні посильну допомогу, є поодинокі випадки глобальних переказів, як-то 10000доларів від громади м. Трентон (США) чи 5000$ від Діми з Осло. Але після надзвичайно активних в сенсі підтримки липня-серпня, склалось враження, що наша діаспора реально повірила у те, що на Сході є “перемир*я”. То не так!
Попри те, ще раз усім щиро дякую і пакую речі. Новий Рік на Галичині. 1-го концерт у Луцьку! Не зменшуймо оберти, панове, чого б це не стосувалось! Слава Україні!!!”, – написав Притула.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися