Як міліціонери, які нібито зґвалтували дівчинку, оговтуються від пережитого

1392811784_1-vskswsz Звістка про нібито зґвалтування у червні трьома Борщівськими міліціонерами 15-річної дівчинки набула чималого резонансу. Тоді Тернопільщину навіть порівнювали з Врадіївкою

Нагадаємо, заяву про зґвалтування до міліції подала мама дівчинки. Жінка у деталях описала, що розповідала їй мала. Ніби правоохоронці спочатку заливали її спиртним. Потім двоє ґвалтували, третій спостерігав за цим.

Через кілька місяців незалежні експерти остаточно поставили крапку у цій історії. Вони довели – міліціонери не ґвалтували неповнолітню. Прокуратура закрила справу. І якщо силовики й припускали, що за наклеп теж можна притягти до відповідальності, невдовзі повідомили: переслідування ані дівчини, ані її матері не буде.

Проте родини міліціонерів за місяці, доки тривало слідство, пережили справжнє пекло.

– Наших чоловіків спочатку звільнили, потім поновили у міліції, але відсторонили від роботи, – розповіла дружина одного з тодішніх обвинувачених пані Валентина. – Мій чоловік після регулярних цькувань звільнився з органів. Ще один – працює дільничним. Третій – в сусідньому районі.

В родині Валентини годувальником був саме чоловік. Жінка перебувала у декретній відпустці з річним сином.

Нас годували і утримували батьки, – пригадала пані Валентина. – Ніхто не питав, чи мають наші хлопці за що щодня протягом місяця їздити у Тернопіль в прокуратуру на допити. Про моральний тиск я взагалі мовчу.

Усі родини зараз оговтуються від пережитого. Найгірше було колезі, в якого вже досить дорослі діти і вони прекрасно розуміли, в чому обвинувачують їхнього тата.

Мені шкода тих людей, які затіяли проти нас «війну», – каже пані Валентина. – Ту дівчинку мама перевезла до іншого міста, змінила їй прізвище. Дівчина нещодавно приїжджала в село і хвалилась перед друзями, що вона таке провернула, а їй за це нічого не було. Мені їх просто шкода: і маму, і дитину… А ми щасливі, що це пекло закінчилось.
Джерело: 20 хввилин

Вам також може сподобатися