Коли у транспорті можна буде розраховуватись за проїзд електронним квитком?

fDJYPXAmqpEБезконтактну систему оплати за проїзд у тернопільських тролейбусах та маршрутках введуть, як тільки до законодавства будуть внесені зміни, обіцяють в управлінні транспорту.

– Ми не можемо повноцінно зробити такі нововведення поки не будуть внесені зміни до законодавства,- каже начальник управління транспорту Ігор Мединський. – Наразі ми відпрацьовуватимемо систему у тестовому режимі у одному-двох тролейбусах.

За словами пана Мединського, для того, щоб система повноцінно запрацювало і давала свої результати, потрібні зміни у законі. Як пояснив Ігор Мединський, діюче законодавство не дозволяє використовувати електронний квиток. Міська рада неодноразово зверталася як і до Кабміну, і в Верховну Раду, для того, щоби внести зміни і доповнення до окремих законів. Проте наразі ніяких змін ще немає.

– Якби ми пройшли позитивно тестовий режим хоча б місяць у тролейбусах і знову ж таки, якби були внесені зміни до закону, то дану систему можна було б вводити і у маршрутках, – пояснює 20 хвилин Ігор Мединський. – Всі перевізники вже питають, коли будуть проведенні зміни.

Дана система оплати допоможе об’єктивно відстежувати та контролювати потік пасажирів у громадському транспорті Тернополя, додає начальник управління транспорту.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися