Хворих дітей, які отруїлись у тернопільських дитсадках, побільшало

getImageЧим отруїлись дітки у тернопільських садках №38 ат №16, фахівці поки що не знають. У санітарних службах області та міста кажуть, що перші результати лабораторного дослідження будуть завтра, 21 січня, вранці.

Натомість в одному із садочків –  №38 наполягають, результати вже є  – кишкова інфекція та харчове отруєння не підтвердилось.

– Фахівці  перевірили і діток, і працівників, – розповідає завідувач дитсадку №38 Юлія Соломон. – Є вже результати аналізів і діток, що перебувають в лікарні. Перевіряли і зразки продуктів, якими годували діток. Так от – ні харчове отруєння, ні кишкова інфекція не підтвердилась. Це – ротово-повітряна інфекція.

Відтак сьогодні садочок, за словами завідувача, повинна отримати дозвіл на відновлення роботи. І уже завтра вранці садочок може запрацювати.

У  той же час, як повідомили нам у Головному управлінні Державної санітарної служби в області, хворих у садочку № 38 побільшало. І станом на 10.00 20 січня – їх уже десять. Щодо  захворювання дітей у садку №16, то тут йдеться тільки про два випадки. Чи пов’язані випадки захворювання в обох садочках  – фахівці поки що не беруться говорити. Так, як садочки розташовані на території міста, то за детальнішою інформацією порадили звернутись у міську санітарну службу.

– Попередні результати бактеорологічного дослідження будуть на завтра на ранок, – каже головний державний санітарний лікар міста Євген Безрукий. – І, якщо знайдуть якийсь збудник, то що ж це саме є, можна буде сказати тільки за 12-24 години . Наразі відібрані зразки усіх продуктів із садочків – проводиться епідрозслідування.

Також пан Безрукий додав, що поки що від лікувальної мережі вони отримали термінові повідомлення про 10 хворих дітей, вихованців садочка №38.

– У садочку №16 хворих діток –  двоє, – додає Євген Безрукий. – Це поодинокі, на відміну від садочку №38, випадки. Але тут також відібрані зразки продуктів і проводимо епідрозслідування.

У садочку №16 ще не беруться говорити про ситуацію. Тут кажуть, що працює комісія і жодних висновків щодо причин захворювання ще нема.

– Поширюють різну інформацію, – каже завідувач дитсадка Галина Герасименко. – То про молоко, то про ще щось. Але ж були свята…Поки висновків нема, коментувати ще нема чого.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися