Ситні подарунки на Великдень від тернопільських господинь

1367354614Ситні подарунки на Великдень для бійців готують тернопільські волонтерки. На черзі після сухих борщів і різдвяної куті активістки взялись також за випікання пасок та розфарбовування яєць. В той час, коли чоловіки на передовій, вони, жінки, у тилу також працюють, не покладаючи рук. А саме – випікають паски, розфарбовують яйця та вакуумують ковбасу. Усе, аби до Великодня бійці могли посмакувати їхніми ситними подарунками, кажуть волонтерки, та відчути себе, як удома.

ІРИНА КІНЯК, волонтер громадської акції «Смаколики для АТО» (м. Тернопіль)

«Ми упаковуємо сюди 5 пасочок, 2 кілограми ковбаски, хрін і яйця, і в ящик запаковуємо, і буде ось така от листівка – Великодній набір від громадських активістів і віршик. Також нам дітки малювали малюночки, і також ми їх вкладаємо, щоб мотивувати солдатів, щоб вони відчули наше домашнє тепло, що ми про них пам’ятаємо і чекаємо на них».

В одному ящику, кажуть волонтерки, продуктів приблизно на двадцятьох бійців. Вдосталь наїстися не вдасться, та, аби посмакувати, вистачить. До того ж, обіцяють, на Схід усе приїде свіже та апетитне.

ІРИНА КІНЯК, волонтер громадської акції «Смаколики для АТО» (м. Тернопіль)

«Вони не зіпсуються, тому що ми їх вакуумуємо. Вони запаковані професійним вакууматором, який, в принципі, зберігає ковбасу і м’ясо до 3 місяців. Це такий спосіб, який застосовують в магазинах з сосисками і ковбасами. Тобто проблеми з цим не буде. Ну, і на вулиці немає температури 40 градусів чи 50, і 2 місяці воно точно йти не буде».

Розраховують активістки приготувати та відправити на Схід близько ста Великодніх наборів, далі, кажуть, буде видно. Адже на усе потрібні кошти, яких не вистачає. Та, аби зібрати їх, волонтерки цими вихідними організують ярмарок, на якому продаватимуть власноруч приготоване печиво.

НАТАЛЯ ЛИТВИН, волонтер громадської акції «Смаколики для АТО» (м. Тернопіль)

«Зокрема до Великодня ми печемо такі пряники у формі яєчок, їх розмальовуємо білковою глазур’ю різними кольорами для того, щоб їх потім згодом продати на благодійній ярмарці і виручити кошти на нашу волонтерську діяльність».

За виручені кошти куплять ковбасу, яйця, хрін та буряк, аби спакувати бійцям ще кілька Великодніх наборів. До слова, волонтери дякують усім тернополянам, які принесли котрийсь із цих складників, і просять надалі їм допомагати.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися