У Тернополі пройде акція «Книги у пошуках читача»

index23 квітня з 11.00 по 15.00 у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці проходитиме щорічна акція «Книги у пошуках читача», приурочена до Всесвітнього дня книги й авторського права. Її мета — привернути увагу до книги й читання, залучити до бібліотеки нових користувачів. Цього року акція проходитиме під гаслом «Українській нації призначено вижити!».

Під час дійства всі бажаючі зможуть переглянути книжкові виставки та взяти участь у заходах, що проводитимуться в бібліотеці цього дня.

Виставка «Українській нації призначено вижити!», підготовлена працівниками відділу міського абонементу, ознайомить відвідувачів із виданнями героїко-патріотичної тематики та художньою літературою, присвяченою подіям Революції гідності, Майдану, пам’яті Небесної сотні.

На виставці «Молись за Україну» будуть представлені релігійні видання, література духовного змісту з фонду відділу міського абонементу та книги із серії «Духовні пам’ятки України».
Також відділ міського абонементу запропонує увазі учасників акції виставку «Невідома Україна (сторінками серії книг)». Науково-популярні видання цього унікального проекту відкривають Україну в різних вимірах, історичних епохах, постатях та явищах — вибір тем настільки широкий, що практично кожний знайде для себе щось цікаве.

На виставці «У вирі визвольних змагань» відділ читального залу представить книжки, з яких читачі зможуть дізнатись про утворення та бойову діяльність Української повстанської армії під час Другої світової війни.

Відділ зберігання основного фонду запрошує на виставку «Володимир Великий — творець давньоукраїнської держави», де будуть представлені видання, що висвітлюють основні етапи державотворчого процесу в Україні, знайомлять із біографіями видатних осіб, які своїми науковими, політичними й громадськими здобутками сприяли становленню та розвитку української держави, висвітлюють роль князя Володимира Великого у творенні української державності.

Виставка «Героїка галицької звитяги»,представлена працівниками відділу краєзнавчої літератури та бібліографії, допоможе осягнути історію краю в період національно-визвольних змагань у ХХ сторіччі — від утворення в 1914 році Легіону Українських січових стрільців — першої української військової формації у новім часі — до останнього бою вояків Української повстанської армії 14 квітня 1960 року.
Переглядаючи виставку «Українська ікона у просторі і часі», підготовлену працівниками відділу літератури з мистецтва, учасники акції матимуть змогу ознайомитись із виданнями, які ілюструють історію та сьогодення українського іконопису, висвітлюють особливості української ікони, розповідають про видатних майстрів сакрального мистецтва.

На виставці «Україна очима іноземців», підготовленій відділом літератури іноземними мовами та ресурсним центром «Вікно в Америку», будуть представлені видання з історії України іноземними мовами. Учасники акції матимуть змогу переглянути книжки іноземних авторів та представників української діаспори, видані за кордоном.

Також у рамках акції «Книги у пошуках читача» відбудеться година поезії «Українській нації призначено вижити!», на яку запрошує відділ краєзнавчої літератури та бібліографії.
Усі тернополяни зможуть доучитися до збору книжок для бібліотек військових частин Збройних Сил України та україномовних видань для дітей і молоді Сходу України, взявши участь у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна», ініційованій Міністерством культури України для підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців, і благодійній акції «Українську книгу — Донбасу!», оголошеній Тернопільською обласною радою з метою популяризації української книги.

Також усі охочі зможуть зробити свій внесок у збагачення фонду головної книгозбірні краю, взявши участь в акції «Подаруй бібліотеці книгу».

Під час акції «Книги у пошуках читача» проводитимуться екскурсії бібліотекою, презентація веб-ресурсів книгозбірні тощо.
Учасники дійства матимуть змогу стати користувачами бібліотеки, отримавши безкоштовно читацький квиток.

Джерело: ternopil.te.ua

Вам також може сподобатися