Відкрито капітально відремонтоване дитяче відділення Бережанської райлікарні (фото)

1Урочисте завершення великої справи, яка стала спільною для всієї громади, об’єднавши її в цей непростий час. Саме так можна сказати про очікуване свято, яке відбулось у Бережанах, 19 червня, а саме відкриття дитячого відділення Бережанської центральної районної комунальної лікарні з одинадцятьма палатами, яке у Бережанах розміщене в окремому корпусі.
Урочисто відкрив відділення та перерізав символічну стрічку голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, який привітав усіх присутніх та подарував для дитячого відділення небулайзер.
Голова Тернопільської облдержадміністрації наголосив на важливості “соціального партнерства”.
– Сьогоднішня подія – підтвердження того, що тут працюють небайдужі та відповідальні люди. Той, хто долучатиметься до таких справ як сьогодні, матиме державну підтримку. Лише спільними зусиллями ми можемо міняти наше життя, ставлення один до одного – зазначив голова ОДА.
Натомість директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Курило, зазначив, що “незважаючи на складну ситуацію щодо фінансування галузі медицини, керівництву Бережанської ЦКРЛ вдалося найголовніше – зберегти дитяче відділення та значно покращити умови перебування маленьких пацієнтів в лікарні. Відтепер, медперсонал має можливість працювати в кращих умовах. Перевагою є і те, що приміщення не пристосоване, а збудовано як медичний заклад”.
Цей дійсно святковий захід зібрав не лише медиків, а й багато жителів Бережан. “Не дивлячись на вкрай складну ситуацію в країні, нам вдалося відремонтувати дитяче відділення, зробивши його зразковим” – зазначив при відкритті головний лікар Бережанської КЦРЛ Василь Вридник.
До слова, ремонтні роботи розпочато ще у вересні 2013 року і тривали до теперішнього часу. Для проведення ремонтних робіт та придбання необхідного обладнання залучено кошти сумою 400 тисяч гривень. Відділення оснащене згідно типових норм медицини. У відділенні є одинадцять палат, зокрема палати інтенсивної терапії.
У проведенні ремонтних робіт взяли участь люди різних соціальних верств та професій: від приватних підприємців до трудових колективів міста, від молоді до небайдужих людей поважного віку.
Принагідно, висловивши подяку усім небайдужим меценатам та спонсорам, які долучилися до оновлення та ремонту дитячого відділення, головний лікар Бережанської райлікарні, подякував вихованцям Бережанського будинку творчості школярів, які під керівництвом Люби Бай, а також місцевих художників, розмалювали за власними розробленими ескізами стіни дитячого відділення неймовірними казковими персонажами та звірями. Кожен малюнок підписаний автором-дитиною.
Завдяки співпраці адміністрації медкерівництва з “Фондом імені Арсена Монастирського” у відділенні доставлено та встановлено дерев’яні ліжка шведського виробництва та матраци до них. Також, відтепер, у дитячому відділенні функціонуватимуть два кардіографи, подаровані Бережанською райдержадміністрацію.
Освятили приміщення священики УГКЦ о.Михайло Бугай та о.Роман Маслій, а також отець автокефальної церкви Микола Зоренний.
Оглянувши приміщення медзакладу, керівництво області та медицини краю висловились про те, що не кожному районі функціонує таке дитяче відділення відповідного рівня.
На завершення, головний лікар Василь Вридник, зазначив, що “колектив робитиме все, щоб маленькі пацієнти гарно лікувались і почували себе тут як вдома”.

3

7

6

20

19

5

4

16

11

8

9

Довідково
Дитяче відділення Бережанської центральної районної комунальної лікарні містить 11 палат, в яких розміщено 20 ліжок. Також функціонує вісім додаткових допоміжних приміщень.
Кошти сумою 400 тис.грн використано для проведення ремонтних робіт та придбання необхідного обладнання у даному відділенні. З них – 122 тис.грн. є позабюджетними коштами.
Загалом, проведено заміну 31 віконного блоку, 36 дверних блоків, третина з яких – за рахунок добровільних пожертв громадян. Повністю замінено електро- і сантехнічне обладнання. Також встановлено 200 м² облицювальної плитки та 300 м² лінолеуму німецького виробництва.
У дитячому відділенні облаштовано 5 санвузлів, 2 душові кімнати, встановлено бойлер для гарячої води.

Вам також може сподобатися