Школярів Борщева ознайомили з професією продавця

P_14Для учнів борщівських загальноосвітніх шкіл № 1 і № 3 фахівці Борщівського райцентру зайнятості організували професіографічні екскурсії у магазин «Рукодільниця», власником якого є приватний підприємець Олександр Ковбель.

– Згідно з класифікацією Клімова продавець відноситься до типу професій «людина-людина», – сказала фахівець РЦЗ Ірина Галян. – Він повинен бути комунікабельним, терплячим, мати організаційні здібності, вміти спілкуватися з відвідувачами. У процесі роботи продавець несе велику моральну та матеріальну відповідальність, витримує психічне та фізичне навантаження.

– Наш магазин, – зазначила продавець Олеся Горбатюк, – торгує товарами, які дають можливість людям приєднатися до рукоділля – вишивання. У магазині є не лише готові вишиванки, вишиті аксесуари, але також набори для вишивки хрестиком, бісером, стрічками, нитки, бісер, заготовки під сорочки тощо.

У ході екскурсії учні ознайомилися з професією продавця в реальних умовах, спостерігали за тим, як здійснюється обслуговування покупців.

Вам також може сподобатися