З’явився новий вид шахрайства на «енергоефективних» кредитах!

termo-51Шахраї пропонують оформити «енергоефективні» кредити. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності і закликає громадян бути пильними.

Як нам стало відомо шахраї, від імені Держенергоефективності, прикриваючись державною програмою, проводять агітацію населення до придбання у них в кредит енергоефективного обладнання і матеріалів.

У зв’язку з цим агентство повідомило: Держенергоефективності не має регіональних представництв і співробітників, які були б уповноважені ходити по домівках громадян із пропозиціями брати у них в кредит обладнання та матеріали за цією програмою.

Щоб взяти участь у державній програмі з енергоефективності, громадяни повинні особисто звернутися до відділення одного з банків, уповноважених на кредитування за цією програмою, а саме: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк».

Тільки в цих банках громадяни можуть оформити кредити на придбання «негазових» котлів, енергоефективного обладнання та матеріалів і на відшкодування, передбачене програмою. Якщо кредит оформлений в інших установах, компенсація не передбачається!

Також нагадуємо, що в попередні роки у Тернополі шахраї представлялися працівниками ЖЕКу або Тернопільської міської ради та пропонували взяти участь у програмі енергозбереження, закликаючи придбати пластикові вікна. Застерігаємо тернополян бути уважними та не довіряти шахраям!  У разі зустрічі з підозрілими особами рекомендуємо звертатися в правоохоронні органи.

Для отримання роз’яснень щодо участі у державній програмі з енергоефективності звертайтесь до Call-центр при Держенергоефективності за тел.: (044) 296-71-60, 559-24-95, 292-32-57 та e-mail: energoefect @ saee. gov.ua, energoefect2@saee.gov.ua, energoefect3@saee.gov.ua.

З питаннями, що стосуються реалізації «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя», у рамках якої передбачено утеплення будинків та встановлення індивідуальних теплових пунктів (програма фінансується на 70% коштами міської ради і на 30% коштами мешканців багатоповерхівок) звертайтеся до працівників сектору з питань енергозабезпечення (вул. Коперника,1/209 тел. 525833, gkge@ukr.net)

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Вам також може сподобатися