Замість кіосків на Театралці хочуть створити “урбан спейс”

thumb_162316_news_mСтворити “урбан спейс” на місці кіосків із шаурмою та хотдогами пропонує тернопільський активіст Юрій Суходоляк.

Для цього він розмістив петицію, у якій закликає кіоски із Театрального майдану перенести у двір між пам’ятником Іванові Франку та школою №3.

– Звісно, двір облаштувати таки потрібно. але якщо люди у центрі живуть, то потрібно розуміти, що це осередок життя. і тут завжди буде багатолюдно, – пояснює Юрій свою позицію на запитання, чи кіоски в дворі не заважатимуть мешканцям прилеглих будинків. – Та й сам двір потрібно довести до пуття, бо він просто жахливий. хоч це і центр міста.

Як правильно розмістити самі кіоски, варто вирішити під час створення проекту, погоджується Юрій. А от місту такий проект піде тільки на користь.

– Місту це вигідно перш за все – площу очистимо від мотлоху і виділимо ті місця для урбанспейсу напроти входу в медунівер, – каже Юрій. – Підприємці, звісно ж, понесуть додаткові витрати, але зате це покращить їхній імідж: раніше вони були в совкових кіосках у занедбаному місці – а тепер будуть у престижному урбанцетрі.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися