Тисячі прочан молитовною пішою ходою вирушили з Тернополя до Зарваниці

IMG_2733Більше тисячі прочан вирушили молитовною ходою з Тернополя на Міжнаціональну прощу в Зарваницю. Спочатку в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Теодор Мартинюк. Далі паломники вирушили пішою ходою до Марійського духовного центру в Зарваниці.

Від імені міського голови Сергія Надала, слова вітання прочанам передав секретар міської ради Віктор Шумада: «Цього року проща до Зарваниці планується дуже велелюдна. За оцінками організаторів за два дні очікується, що у прощі візьмуть участь близько мільйона українців. Ці люди об’єднаються у великій спільній молитві. В Тернополі є багато церков, але Зарваниця має особливий статус – це місце, де з’явилась Божа матір, це місце, яке має божу благодать і тому тернополяни сюди приїжджають з особливим духовним і душевним трепетом. Я вітаю усіх прочан. Бажаю під час прощі збагатитись духовно та у спільній молитві зміцнитися, стати сильнішими».
Цьогорічна проща у Зарваниці присвячена Року Божого Милосердя. Прочани молитимуться за мир в Україні. Очолить Святу Літургію Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук. До організації та проведення прощі долучилася Тернопільська міська рада. Зокрема, було надано необхідну кількість автобусів для перевезення прочан та інші потреби, які були необхідні церкві.

Вам також може сподобатися