В Тернопільському перинатальному центрі вручено півтора тисячне свідоцтво про народження малюка

DSC_0548З метою спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини на Тернопільщині уже другий рік працює сервіс  Мін’юсту, згідно якого  працівники відділів ДРАЦС  приймають  документи  та видають свідоцтва про народження  і здійснюють реєстрацію дитини безпосередньо у закладах охорони здоров’я.

Молодих батьків привітав начальник головного територіального управління юстиції    Едуард Кольцов. Він вручив вісім свідоцтва про народження, а також приємні символічні подарунки батькам новонароджених , зауваживши, що видано півтора тисячне свідоцтво про народження малюка у закладах охорони здоров’я області, в рамках  сервісу  Мін’юсту. Керівник управління наголосив, що  ця послуга значно спростила саму процедуру одержання першого документу дитини. Тепер батькам немає необхідності звертатися у відділи державної реєстрації актів цивільного стану за свідоцтвом, вони його одержують у пологовому будинку і можуть одразу зареєструвати малюка за місцем проживання.
Сімнадцять  пологових будинків в області мають фронт-офіси Мін’юсту, в яких впродовж року  зареєстровано понад 2400  народжень. У 60-ти відсотків випадках   батьки отримали   перший документ свого малюка у закладах охорони здоров’я.

Вам також може сподобатися