350 депутатів усіх рівнів встановили на Тернопільщині унікальний рекорд

32313926_1269449919825257_1577386701494419456_oХ ювілейний Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки» зібрав у тернопільському парку ім. Т.Г. Шевченка все різнобарв’я українських вишиванок, українських традицій та культури. Протягом двох днів, 12-13 травня, захід відвідали тисячі жителів та гостей Тернопільської області. А також встановили новий рекорд України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» в категорії «Масові заходи». Крім цього, визначили переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища та села.

«Дуже символічно, що фестиваль «Цвіт вишиванки» відбувається у День матері, адже більшість вишиванок зроблені руками матері, – зазначила керівник проекту «Національний реєстр рекордів України» Лана Вєтрова. – Мені приємно, що я сьогодні від імені Національного реєстру рекордів України можу урочисто оголосити унікальний рекорд. Такого рекорду не було ще в національному реєстрі рекордів, адже його учасниками, не організаторами, не партнерами, не засновниками, а саме учасниками стали депутати всіх рівнів у вишиванках. Сьогодні на одній локації 350 депутатів, об’єднавшись разом, створили нове досягнення України. Мені надзвичайно приємно, що цей рекорд відбувається на Тернопільщині, тут, де мабуть найбільше різноманіття вишиванкового цвіту!».

Висловив подяку організаторам заходу, зокрема, Благодійному фонду «Тернопільська обласна організація «Цвіт вишиванки» та всім, хто долучився до організації цього прекрасного заходу й заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. «Сьогодні наше свято разом із святом матері, тому вітаємо усіх наших дорогих матусь, будьте щасливими та здоровими, адже українська мати-вишивальниця – це символ України й символ українського роду», – наголосив Юрій Юрик.

Вам також може сподобатися