Безпека громадян – завдання номер один для кожного поліцейського Тернопільщини, – Олександр Богомол

MVS_2318На Тернопільщині розпочинається позачерговий місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів. Доручення про його проведення підписав начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Причина такого рішення, каже очільник поліції краю, нещасні випадки, які трапилися за одну добу на території міста та області. В результаті необережного поводження з гранатами одна людина загинула, а семеро потрапили до лікарні.

– Звертаюсь до всього населення Тернополя та області, якщо у вас є будь-які вибухонебезпечні предмети, ми готові їх прийняти, а факт задокументувати. Особи, які принесуть зброю, набої, вибухівку, будуть звільнені від відповідальності. Обов’язково потрібно повідомляти поліцію і про знахідку таких небезпечних речей. Це убезпечить усіх від нещастя.

Проаналізував Олександр Богомол і криміногенну ситуацію на території Тернопільської області за 2018 рік. За його словами, рівень злочинності знизився в порівнянні з 2017 роком на 5,1%. У минулому році правоохоронці зареєстрували вісімнадцять вбивств і усі розкриті. Задокументували у 2018-му і 22 факти тяжких тілесних ушкоджень.

– Крадіжок у 2018 році було 3008. Це на 19 відсотків менше, ніж за 2017-й. Профілактика та вчасне реагування на ці види злочину дали свої результати. Знизилася на 18 відсотків кількість квартирних крадіжок і на 49% з транспорту.

Невтішною залишається ситуація з дорожньо-транспортними пригодами, – розповідає начальник Управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук. Якщо загальна аварійність в порівнянні з 2017 роком знизилася, то кількість загиблих зросла.

– За 12 місяців патрульні краю зареєстрували на території області 2220 аварій. З них – 421 ДТП з потерпілими, в яких загинуло 84 особи, а 51 людина травмована. 35 відсотків постраждалих від загальної кількості автопригод – це пішоходи. Зафіксували патрульні і 306 ДТП, водії яких перебували у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

За словами Богдана Шевчука, найбільше аварій правоохоронці реєструють по середах, а по суботах найвища кількість аварій з потерпілими. А от основні причини ДТП – це перевищення швидкості, водіння в нетверезому вигляді, неуважне водіння, недотримання дистанції та порушення правил обгону.

Вам також може сподобатися