Тернопільським абітурієнтам, які не мають ID-карт, спростили умови вступу

ac8dd41-vstup-vnz-znoВажливе повідомлення для тернопільських абітурієнтів: у Міністерстві освіти і науки України розповіли, як діяти вступникам, які не мають ID-карт.
— Для вступників до вузів, які з певних причин, в тому числі релігійних, не отримали паспорт громадянина України у формі ID-карти, прийом документів до вищих навчальних закладів буде на підставі свідоцтва про народження та листи територіального підрозділу Державної міграційної служби, — повідомив під час прес-конференції з приводу старту вступної кампанії гендиректор директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки Олег Шаров.

За його словами, важливим питанням кожної кампанії є вступ випускників 9-го класу, які з певних причин не отримали паспорт громадянина України у формі ID-карти. На сайті МОН вже розміщено лист-роз’яснення з цього питання, де докладно описано, як вони можуть вступити до вузів. Перш за все, вступники повинні звернутися до місцевого підрозділу Державної міграційної служби та отримати там відповідну довідку, яка підтверджує їхнє українське громадянство.

В цілому, вступники повинні подавати до приймальних комісій:

• заяву на ім’я керівника установи про дозвіл на подачу свідоцтва про народження та листи територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України замість документа, що посвідчує особу та громадянство;

• свідоцтво про народження;

• лист територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України;

• заяву на ім’я керівника установи про те, що вступник проінформований про неможливість без отримання документа, що посвідчує особу та громадянство, реалізувати право на отримання стипендії, студентського квитка, документа про здобуту освіту.

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни», з 1 липня в Україні розпочалася вступна кампанія. До 9 липня абітурієнтам слід пройти доконкурсні процедури, якщо такі необхідні, а також медичні огляди. З 10 липня починається прийом заяв та документів від абітурієнтів. Виняток – військові вузи, вищі навчальні заклади зі специфічними умовами навчання, військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів.

Вам також може сподобатися