Домогосподарствам Тернопільщини субсидії перерахують автоматично

subsiУсім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019/2020 років, субсидія на наступний період має призначатись автоматично.
Про це повідомив директор департаменту соціального захисту обласної державної адміністрації Вадим Боярський.

«Субсидії на літній період будуть перепризначатися без звернень громадян. Раніше деякі категорії громадян, зокрема ті, де кількість зареєстрованих і фактично проживаючих не співпадає, переселенці подавали заяву і декларацію. Зараз постанова говорить чітко: якщо в домогосподарстві нічого не змінилося, то субсидія перепризначається на підставі рішення комісії та додаткового акту обстеження побутових умов. Думаю, 95 відсотків домогосподарствам області субсидії будуть перепризначені автоматично», – зазначив Вадим Боярський.

Він повідомив, що громадяни, які були звільнені з роботи в період карантину та зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, будуть мати право на призначення житлової субсидії.
«Субсидії надаватимуться на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому, для розрахунку житлової субсидії будуть враховувати розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої заробітної плати», – зазначив директор департаменту соціального захисту.
Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш наголосив, що держава приділяє особливу увагу соціально незахищеним категоріям населення.
«Під час карантину люди більше споживають енергоносіїв, тому Уряд на період карантину збільшив соціальні нормативи на комунальні послуги на 50%. Також Кабмін підтримав субсидії для громадян, звільнених з роботи під час карантину. Я переконаний, що всі ці кроки допоможуть нашим громадянам пережити цей непростий час», – зазначив Володимир Труш.

Вам також може сподобатися