“Ганебне виловлювання”: невідомі звинуватили юнака в ухилі від служби прямо у центрі Тернополя

army30 червня у Тернополі група невідомих осіб у масках виловлювала юнаків прямо на вулицях міста, називаючи себе представниками військкомату.

Відеозаписом конфлікту, який спровокували ці чоловіки, особи яких встановлюються, поділився із редакцією сайту 0352.ua очевидець подій. Випадок стався на автостанції у Тернополі.

“Вони причепилися до нашого товариша, мовляв, “вас запідозрено у крадіжці”. Хотіли нібито “затримати” його, але не пред’явили жодних документів. Ніякого акту”,- повідомив очевидець. -“Оскільки, вони називали себе представниками військкомату, то ми почали вимагати надання офіційного підтвердження, що наш друг є у розшуку від військкомату. Вони відповіли, що всі довідки знаходяться у міському відділі, але ніякого представника поліції між ними не було”.

Зрозумівши, що невідомі не мають жодних юридичних підстав їх затримувати, юнаки спробували покинути територію автостанції, але чоловіки у масках почали поводити себе агресивно і перегороджувати їм шлях, підвищуючи голос у загрозливий спосіб.

“Якесь ганебне виловлювання людей”,- говорить один із потерпілих на відео. -“Ніхто не може безпідставно обмежувати свободу громадян”.

Друзі вирішили терміново викликати поліцію, аби точно з’ясувати ситуацію, адже невідомі особи могли виявитися шахраями зі злочинними намірами.

“Поліція приїхала, здійснила пошук у своїй базі, та сказала, що ті не мають підстав для затримання”,- зазначив очевидиць.

Відеозапис усього конфлікту наявний у редакції сайту 0352.ua. На даний момент з’ясовується, ким можуть бути невідомі люди.

Журналісти спробували зв’язатися із військкоматом для отримання офіційного коментаря, але черговий повідомив, що прессекретаря немає на місці. Тому жодних можливих роз’яснень поки не отримано.

Тернополян закликають бути уважними та обережними, не піддаватися на провокації аферистів та звертатися у поліцію у випадку неадекватної поведінки сторонніх осіб.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися