1520698194_likarУ Тернопільському онкодиспансері більше не лікують своїх пацієнтів шляхом променевої терапії. Усе це через політичні амбіції керівництва ОДА.

На цьому наголосив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

«Обласна рада неодноразово попереджала про необхідність надання коштів на рахунки онкодиспансеру для відновлення роботи єдиного в області апарату кобальтового опромінення «TERABALT-100». Адже через заблокування Тернопільською обласною державною адміністрацією рішення обласної ради щодо внесення змін до обласного бюджету лікарня не може отримати кошти», — йдеться у дописі голови Тернопільської облради в мережі «Фейсбук».

Він також зауважив, що, як наслідок, медзаклад не може проводити променеву терапію для онкохворих в повному обсязі, бо апарат потрібно перезарядити. Вартість перезарядки – 9,5 млн грн. Майже половину цієї суми – 4 млн грн, депутати обласної ради виділили під час внесення змін до обласного бюджету на пленарному засіданні 14 сесії обласної ради 6 липня.

«На жаль, облдержадміністрація своїми діями зробила все, щоб лікарня не отримала фінансування, чим поставила під загрозу тисячі пацієнтів обласного онкодиспансеру. Людські життя – це не предмет торгу через безглузді політичні амбіції керівництва ОДА! Опам’ятайтеся!», — закликає Віктор Овчарук.