Факт незаконної порубки деревини задокументували правоохоронці Гусятинського відділення поліції

obrizka-derevu-parkah-2020Три частини стовбура породи сосна намагався викрасти з території природного заповідника житель району. За скоєний злочин краянину загрожує кримінальна відповідальність.

Під час спільного рейду місцевої території поліцейських та лісничих було виявлено невідомого чоловіка, який рубав деревину.

Зловмисник у скоєному зізнався. Житель району раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Деревину та бензопилу поліцейські вилучили.

За виявленим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження згідно частини 3 статті 246 Кримінального кодексу України – Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах. Санкція якої передбачає штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває слідство.

 

Вам також може сподобатися