Юні тернополяни відвідали презентацію дитячої книги «У міста є я» та зустрілись з міським головою Сергієм Надалом

240523349-580570106306624-5534540099591926846-nСьогодні, 27 серпня, у Тернополі відбулася презентація дитячої інтерактивної книги про механізми функціонування міст та роль жителів у громаді «У міста є я», автором якої є засновниця Міжнародного саміту мерів Ірина Озимок.

Також у межах заходу маленькі тернополяни мали нагоду «попрацювати» у сесійній залі, зустрітися з міським головою Сергієм Надалом і авторкою книги та поділитись ідеями щодо вдосконалення Тернополя.

«Книга «У міста є я», на мою думку, є унікальною та буде корисною не лише для громадян нашої країни. На її сторінках у простій та доступній формі діти початкових класів зможуть отримати інформацію, що таке місто, як воно живе та функціонує, для чого потрібний міський голова та депутати, що таке бюджет міста, як він наповнюються та багато іншого. Ця книга є елементом виховання культури у молодих мешканців, адже важливо ще з дитинства закладати почуття любові і поваги до рідного міста, – розповідає Сергій Надал. – Діти завжди були генераторами ідей, які дорослим інколи навіть не спадали на думку. Під час зустрічі було дуже цікаво послухати не лише запитання, а й почути побажання щодо того, яким вони хочуть бачити місто у майбутньому і що хотіли б змінити. Діти – це на наше майбутнє і нам важливо дослухатись до них».

Захід відбувся в інтерактивному форматі з різноманітними цікавими завданнями та конкурсами про Тернопіль. Учасники мали можливість поставити запитання міському голові, обговорили справи у місті, дізнались більше про транспорт, воду, тепло, сміття, дитячу участь у громаді, а також пропонували власні ідеї для якісних змін у місті.

На завершення зустрічі авторка книги Ірина Озимок подякувала за організацію зустрічі і закликала учасників заходу бути активними та ініціативними у своїй громаді.

Вам також може сподобатися