31 одиниця снігоприбиральної техніки очищали вулиці Тернополя від снігу у ніч з 13 на 14 грудня

9K9B1261-22021-ternopilВ ніч з 13 на 14 грудня у Тернополі падав мокрий сніг, а температура повітря опустилася нижче 0°С.

З огляду на це працівники комунальних служб міста спільно з фахівцями відділу технагляду здійснювали нічні чергування, а спеціалізована техніка впродовж усієї ночі проводила механізоване прогортання, підмітання та посипання протиожиледними сумішами проїжджих частин і пішохідних зон.

Прибирання центральної частини Тернополя, мікрорайону Новий Світ, масивів «Східний» і «Сонячний», Промислового району, Старого Парку, Канади, Березовиці, Кутківців, Пронятину, Об’їзної дороги Тернополя та сіл міської територіальної громади здійснював спецтранспорт ТзОВ «Техно-Буд-Центр», а очищення вулиць на мікрорайоні «Дружба» проводилося снігоприбиральною технікою ТМШРБ «Міськшляхрембуд».

Загалом вночі 14 грудня у місті була залучена снігоочисна техніка у кількості:

піскорозкидачі – 7 од. (посипання проїжджих частин);
солерозкидачі – 6 од. (посипання Об’їзної дороги та основних магістралей міста);
мала тротуарна техніка – 12 од. (підмітання та прогортання пішохідних зон);
трактори з лійкою для посипання – 3 од. (оброблення тротуарів протиожеледними засобами);
навантажувачі – 3 од.

Від ранку 14 грудня в різних мікрорайонах Тернополя працюють також бригади робітників з ручного прибирання та малогабаритна техніка, які здійснюють розгортання і посипання протиожеледними матеріалами загальноміських тротуарів, зупинок громадського транспорту та пішохідних зон.

Нагадаємо, що відповідальність за те, щоб снігових заметів не було на прибудинкових територіях чи міжквартальних проїздах, а мешканці громади мали змогу пересуватися комфортно і безпечно, несуть управителі будинків та ОСББ.

Детальніше про зони відповідальності у місті зображено на Інтерактивній карті, розробленій Тернопільською міською радою.

Суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно очищати прилеглу територію.

Звертаємо увагу водіїв, що під час інтенсивних снігопадів чи погіршення погодних умов автомобілі, які припарковані з порушенням Правил дорожнього руху та перешкоджають спецтехніці ефективно очищати дороги і тротуари від снігу, можуть бути евакуйовані на штрафмайданчик.

Евакуації, насамперед, підлягатимуть ті транспортні засоби, які припарковані у непризначених для цього місцях на вулицях: Коперника, І. Франка, Руська, Соломії Крушельницької, Шпитальна, Князя Острозького, Живова, Митрополита Шептицького.

Повідомляти про виявлені факти неналежного прибирання тернополяни можуть на гарячу лінію міської ради за тел.: 15-80, 0 800 303522, +380674472919, в управління муніципальної інспекції за тел.: 067 447 32 78 або надіславши фото чи відео на Вайбер +38073 015 14 81.

Вам також може сподобатися