На вулиці Сонячній, 11 будинків ще не підведені до каналізації

kan_49_1Сморід, штрафи та нарікання з боку сусідів. Все це переживають мешканці приватного сектору на вулиці Сонячна, що у Тернополі. Причина – відсутність каналізації. Люди бідкаються, бо за власний кошт її встановити не мають змоги.

Хоч і проектно-кошторисна документація у мешканців 11-ти будинків на вулиці Сонячна є, проте, каналізації у цих людей – немає. Тому кожен рятується, як може.

МАРІЯ РОМАНЧУК, мешканка вул. Сонячна

«В мене є септик. І з того септика щомісяця, щоб викачати треба заплатити 200 гривень. Замовляєш машину, вона приїжджає і 200 гривень платиш за то що вона викачає. То не тільки в мене є. А пенсія 1000 гривень».

Підведення будинків до каналізації, згідно розрахунків, коштує трохи більше восьмиста тисяч гривень. Мешканці таких коштів не мають.

ОЛЬГА ДРУЖИНІНА, мешканка вул. Сонячна

«В мене чоловік пенсіонер і получає 1000 гривень пенсії. Ви мені скажіть, чи то реально заплатити такі тисячі. То нам років 50 треба не їсти, не спати, не жити, а чекати і на каналізацію складати гроші. Це ж не реально».

Також мешканці вулиці Сонячна намагалися самотужки провести каналізацію до свого будинку. Проте, мало не стали на шлях війни із громадою п’ятиповерхівки, до якої хотіли підключитися.

ВАСИЛЬ КАЛУШКА, мешканець вул. Сонячна

«В мене є проект на підключення каналізації. В мене каналізація тут разом із сусідом. Через дорогу я не маю права копати. Ми найняли людей, які будуть копати. А щоб було дешевше, то ми перекопали через сусіда до забору. Тут вже заросло все. Почали копати трошки дальше, з п’ятиповерхівки вийшли люди з ломами, сокирами. І сказали, що вони не дадуть підключитися до їхньої п’ятиповерхівки, бо в них дуже тоненька-худенька труба. І на цьому все зупинилося».

У відділі інженерно-транспортної інфраструктури управління ЖКГ міськради кажуть, Сонячна вулиця не єдина у Тернополі, яка наразі без каналізації. Тому можуть піти на зустріч людям, проте лише частково.

АНДРІЙ ДРОЗДОВСЬКИЙ, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури ЖКГ міськради

«Управління житлово-комунального господарства, зважаючи на таку велику вартість, передбачається провести по вулиці Сонячній, міська рада може профінансувати порядку від 50-60%  від загальної вартості робіт, які передбачаються виконати».

Зважаючи на те, що міськрада не може сповна профінансувати проект, мешканці Сонячної також повинні долучитися грошима.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися