У Тернопіль привезуть чудотворну ікону Матері Божої Манявської

33У Тернопіль привезуть чудотворну ікону Матері Божої Манявської
Чудотворну ікону Матері Божої Манявської привезуть у Тернопіль. В неділю о 16 годині святиню зустрінуть у Церкві ікони Божої Матері Скоропослушниці, що на вул. Довженка.

Втретє ікону привезуть у храм обласного центру. Торік люди, що молилися до ікони, повідомили про чотири випадки зцілення.

“Були зафіксовані випадки зцілення щоразу, коли ікону привозили у церкву. А минулого року ікона тричі починала мироточити. Ця ікона знаходиться в Манявському монастирі на українській горі Афон, це на Івано-Франківщині. Не кожна людина зможе туди поїхати. Тому запрошуємо християн приклонитися до ікони у храмі Тернополя.” – каже отець Володимир Бичак.

До речі, історія Чудотворної мироточивої ікони Манявської Пресвятої Богородиці бере свій початок з Афону. Написав її в 1788 році монах і передав святиню в Нофоафонський монастир у Грузії. За переказами, в 1930-х роках, в часи переслідувань церков, архимандрит монастиря, аби вберегти ікону Манявської Пресвятої Богородиці, передав її іншому монаху. Одного разу Богородиця з’явилася монаху і заповіла відвезти ікону в український Афон. Так на початку двадцять першого століття святиня прибула в Україну. Монах довго шукав, де ж знаходиться український Афон, Богородиця спрямувала його на Івано-Франківщину, в Манявський монастир, з’явилася йому уві сні і сказала: “Я тут вдома, залишай мене тут”.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися