Тернопіль готується до новорічних свят

26 Тернопіль замерехтів новорічними вогнями. Атрибути зимових свят заполонили вітрини та заклади міста. Позмагатися, хто краще прикрасив своє приміщення, закликає і міська рада. В обласному центрі оголосили вже традиційний конкурс «Феєрія новорічного міста». Оформлення тернопільських куточків оглядала Вікторія Кравець.

Уже вчетверте у Тернополі оголосили конкурс на кращі оформлені ялинку, заклад і прибудинкову територію. Журі традиційно вибирає найбільш оригінальні та цікаві новорічно-різдвяні атрибути. Зокрема, оцінюють прикраси і стиль «зелених модниць».

ВАСИЛЬ КАРМАЗИН, начальник управління культури Тернопільської міськради:

«Оцінюється по таких критеріях, як творчий підхід, виготовлення і прикрашення ялинки атрибутикою, виготовлення своїми руками, ілюмінація туди входить і, звичайно, сама територія, щоб мала якийсь акуратний прилеглий вигляд».

Крім ялинок і територій, оцінюють ще декор закладів. Так в одному з ресторанів Тернополя вже не перший рік прикрашають приміщення на власний смак. Напередодні 2015-го додали куточок святкового затишку.

ПЕТРО ПІДЛУЖНИЙ, офіціант:

«Ідея була подана нашими власниками. Ми підтримали. Дещо своє додали і так, бачите, що вийшло. Досить непогано, я думаю. Все це було зроблено нашим колективом. Ідеї в більшості залишилися з минулих років. Прикрашали ми також нашим колективом. Тобто зранку, перед робочим днем всім колективом ми зібрались і прикрашали зал».

Заявки на участь у конкурсі «Феєрія новорічного міста» можна подати до 25 грудня включно. Документи про оформлення ялинок і прибудинкових територій приймають в управлінні житлово-комунального господарства. А інформацію про заклади і їх вітрини – в управління торгівлі, що також на вул. Коперника, 1.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися