Чому тернополяни не хочуть святкувати Новий рік?!

79984До Нового року залишилося зовсім небагато часу. Проте соціологи заявляють, вперше за багато років більшість громадян України не хоче святкувати Новий рік.

Соціолог компанії Research&Branding Group Євген Копатько, провівши попередні дослідження заявив, що більшість українців зізналося у небажанні святкувати Новий рік.

«Вперше за довгий час більшість українців не задоволені своїм рівнем життя. З таким ми ніколи не стикалися. Це реальна проблема, яка є наслідком наявної напруги в суспільстві, – резюмував соціолог. – Людей, які не задоволені життям, стало більше, ніж задоволених. Якщо в червні задоволені своїм життям були 64% опитаних респондентів, а не задоволені – близько 30%, то зараз більше 60% – незадоволені, а 32-34% – задоволені».

Тернополяни також  зізнаються, що зараз їм не до гучних святкувань.

«Помітила таку тенденцію, що передноворічної реклами у місті стало менше. Раніше на кожному телеканалі йшов відлік часу до Нового року, зараз цього немає. Тай й взагалі не до святкувань зараз», – розповідає тернополянка Вікторія Гуцуляк.

Городяни зізнаються, що навіть, якщо будуть святкувати то цьогоріч скромно.

«Зрозуміло, що зовсім забути про Новий рік ми не можемо. Але зважаючи на воєнні дії в країні, можна не вдаватись до лишнього пафосу і відсвяткувати за простим святковим столом, без зайвих заморських фруктів та елітного алкоголю», – зізнається Олексій Бандура.

Також зменшився відсоток тернополян, які любили подорожувати підчас новорічних свят. За оцінкою  туроператорів, цієї зими продажі грудневих і січневих турів істотно впали у порівнянні з минулим сезоном: по закордонних напрямках – на 40-60%, по внутрішньоукраїнських – на 15-20%.

Для тих хто проти будь-яких новорічних застіль, є інша альтернатива. Зустріти Новий рік з молитвою запрошують в Зарваниці. В Марійському духовому центрі 31 грудня ввечері відправлять урочисту літургію.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися