Бійці батальйону Нацгвардії Тернополя сьогодні вирушають у зону АТО

thumb_58758_news_mНа ротацію в зону АТО вирушають 4 січня бійці батальйону Нацгвардії Тернополя. Усі вони зібралися 3 січня та отримали благословення від архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка. Він помолився за бійців та дуже зворушливо поблагословив їх.

Василій Семенюк потиснув руку кожному бійцеві, обіймав хлопців та цілував, запитуючи їхні імена.

– О, князь Володимир! Вітаю! Хай бог благословить тебе, – звернувся митрополит до одного з бійців. –  Олександр – великий воїн-побідитель! Дмитре, всіх благ тобі! Ярослав – князь Ярослав Мудрий! Ігор – князь Ігор! Василь – тезка мій! Хай бог благословить тебе! Ходи Василю тебе поцілую.

Таке щире спілкування викликало посмішки у всіх бійців, які спершу виглядали дещо зажуреними.
– Як буде вам там важко, ви помоліться, – додав Василій Семенюк. – Я знаю, що там нелегко. З Богом буде легше. Хай Бог вам поможе. Щасливо вам!

Також митрополит освятив автомобль, який бійцям подарувала греко-католицька церква.

Резерв батальйону Нацгвардії Тернополя вже втретє виїжджає в зону АТО, повідомив командир батальйону Нацгвардії Тернополя, підполковник Віктор Шершун.

– Особовий склад готовий до виконання поставлених завдань в зимовий період, – каже він. – Ми повністю екіпіровані, одягнуті, маємо всі засоби для обігріву, які нам надали громада Тернопільщини та церква. Нам придбали форму з бушлатами та теплим взуттям. Ми маємо все для того, щоб гідно виконувати свої обов’язки. Дякую усім, хто нам помагає. Нам дали  все – і маскувальні сітки, і взуття і буржуйки, і автомобіль, і пальне та запчастини для техніки. Також нам допомогли придбати тепловізор.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися