З кожного невеликого населеного пункту Тернопільщини призиватимуть по кілька чоловіків

001Другий етап четвертої черги мобілізації вже почався. Військові планують виконати мобілізаційний план першого етапу. З кожного невеликого населеного пункту призиватимуть по кілька чоловіків.

Віковий ценз не змінився. Призиватимуть чоловіків від двадцяти до шістдесяти років.

“Під час другого етапу четвертої черги мобілізації підлягають придатні військовозобов’язані віком від двадцяти до шістдесяти років. Планове завдання визначене. Планове завдання доведено до виконавців. Виконавці у нас голови сільських селищних рад, ті які здійснюють збір і поставку мобілізаційних ресурсів. Згідно пункту восьмого указу Президента України про часткову мобілізацію: місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування із залучення підприємств, установ та організацій організувати та забезпечити в установленому порядку оповіщення та прибуття громадян України до військових комісаріатів. Тож мобілізацію у нас проводять не лише комісаріати, а й органи місцевої влади з органами місцевого самоврядування. То якщо завдання не виконане, то відповідає за це не тільки комісаріат, а й органи місцевої влади і вся громада”, – каже обласний військовий комісар Володимир Катинський.

Він також повідомив, що для виконання планового завдання на цьому етапі достатньо з кожного населеного пункту області відправити до війська одного-двох військовозобов’язаних.

Придатність до служби визначають військово-лікарські комісії, їх в області вісімнадцять.

“Всі лікарі, які працюють у військово-лікарських комісіях з лікувальних закладів. Тому вони компетентні у питання військово-лікарської експертизи. Ми призиваємо тільки придатних до військової служби громадян”, – зауважує військовий лікар Максим Швець.

За ухилення від мобілізації уже відкрито 38 кримінальних справ.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися