У Тернополі побільшає дитячих садків

1323765963_sadok_1 На “Новому Світі”, в Центрі та на БАМі створять нові групи у вже існуючих дитсадках, а ще два дитсадки відкриють на “Дружбі” та в приміщенні Станції юних техніків.

На створення нових дитсадків та груп цьогоріч із міського боджету виділили більше 2,5 мільйонів гривень.

– Минулого року ми додаткого відкрити 13 груп в різних дитсадках, – розповідає начальник міського управління освіти Ольга Похиляк. – Це орієнтовно, як два середніх дитсадки за кількістю дітей. В планах – відкривати додаткові групи і надалі, до того ж, у різних мікрорайонах міста.

Найближчим часом нові групи будуть в дитсадках центральної частини міста та на БАМі.

– По одній додатковій групі відкриємо в дитсадку №1 на Живова та на Стадникової в ДНЗ №38, – продовжує розповідати пані Похиляк. – Також буде нова група  у дитсадку №17  на Симоненка, а в 22-ому садочку на вулиці Лепкого відкриємо дві групи, щоб таким чином розвантажити наявні.

Також нові групи відкриють в ДНЗ №5 і 35 на “Новому Світі”, розповіла пані Похиляк.

– Окрім того, хочу нагадати, що ми відкриваємо цього року два нових дитсадки, – продовжує розповідати пані Похиляк. – Перший – на “Дружбі” на вулиці Юності, таким чином розвантажимо 35-ий та 37-ий дитсадки, та й сам масив розбудовується, тому ще один дитсадок там буде доречним. І ще один на БАМі – в Станції юних технків.

Зроблять це за рахунок у приміщеннях, які раніше віддавали під оренду підприємцям.

– Ці приміщення раніше орендували стоматологи та інші підприємці, а також організація “Червоний Хрест”. – продовжує розповідати пані Похиляк. – З “Червоним Хрестом” у нас є домовленість, що їм ми знайдемо інше приміщення, а з підприємцями просто завершився термін договору про оренду. Тому ще раз хочу заспокоїти батьків, чиї діти  там займаються: жоден гурток через відкриття дитсадка не постраждає.

Нові дитсадки отримають і нові номери.

– ДНЗ на Юності, 9, матиме порядковий №3, – каже пані Похиляк, – а дитсадок на Київській, 3а, – буде №4. Тож батьки вже незабаром зможуть реєструватися на чергу в ті дитсадки.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися