Бабуся військового журналіста з Тернопільщини не пережила смерті внука…

225 березня Тернопільщина попрощалася з військовим журналістом, 28-річним Дмитром Лабуткіним, який загинув під Дебальцевим. Він був уродженцем села Білокриниця Кременецького району, мав від роду лише 28 років.

Разом з групою бійців 101-ої бригади Дмитро вважався безвісти зниклим із середини лютого. Минулого тижня його тіло виявили у Дніпропетровському морзі.

Коли тіло офіцера везли зі сходу на малу батьківщину, жителі Рівненщини і Тернопільщини утворили живий ланцюг, зустрічаючи скорботний кортеж.

– Ця війна для Дмитра розпочалася раніше, ніж для багатьох військовослужбовців, — розповів представник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Василь Лабай. – Не зрадивши військовій присязі, українському народові, офіцер вийшов з окупованого Криму на материкову Україну.

Благочинний Кременецького району, протоієрей Володимир Буграк додав: Дмитру пропонували продовжити службу у російській армії, але він відмовився. Залишив у Криму квартиру і з дружиною та донечкою приїхав до Одеси, влаштувався у телерадіокомпанію «Бриз».

У січні Лабуткін поїхав в Дебальцево, разом з розвідкою, спецназом ходив на завдання, робив репортажі. В останній день, коли мав відправлятися на місце постійної дислокації в Одесу, більша частина підрозділу пішла пішки і всі вийшли живі, а він зі спецназом пробивався крізь стіну з ворожої техніки. Тут  сталося непоправне. Довгий час бійців не могли знайти.

— Відразу після котла було відео, як сепаратисти показують трьох убитих ними та документи Дмитра, білет військовий, білет на поїзд його, за яким прибув на схід, — продовжує прот. Володимир Буграк. -— Сім’я почала шукати, сподівалися, що живий, але, на жаль, загибель офіцера підтвердилася. Поїхали на впізнання батьки, упізнали, що це таки він…

Кілька днів по тому бабуся Дмитра померла з переживань від такої трагічної втрати онука.

Дмитра Лабуткіна поховали у Білокриниці, де живуть його батьки, де у нього залишилися дружина і маленька донька.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Джерело: Інфопростір

Вам також може сподобатися