Тернопільським призовникам платитимуть гроші

Armiya_230909-800x615Відтепер призовникам при зарахуванні у команду та відправці платитимуть дві мінімальні заробітні плати – 2756 грн. Після демобілізації – одну мінімальну зарплату. У військовому комісаріаті обіцяють платити усім і впевнені, що до 20 листопада виконають план – 300 осіб. Наразі план в області виконали на 70%. Перше урочисте відправлення призовників з області відбудеться 4 листопада о 12.00.

– До призовних дільниць викликаємо усіх, як вказано в законі, з 18 років і до 27 років, – пояснює  начальник відділу комплектування та призову Тернопільського обласного військкомату Олег Денисюк. – Але на комплектування військових частин та підрозділів будуть призвані тільки особи, які на момент відправки з обласного збірного пункту виповниться 20 і більше років.
У військовому комісаріаті повідомляють, що планове завдання на осінній призов, який розпочався 1 жовтня і триватиме до 30 листопада, становить трохи більше 300 осіб. Порівняно з попереднім призовом – це небагато. Навесні у військові частини відправили 520 осіб.

– Ці 520 осіб проходять військову підготовку та службу у Старичах, в навчальному центрі “Десна”, у Сколе, – повідомляє військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський. – Цей призов теж буде відправлений у пункти постійної дислокації військових частин.

Близько 20 осіб направлять у Миколаїв, частина піде служити на корвет “Тернопіль” в Одесу. Є можливість, що хлопці служитимуть і в 44-й артилерійській бригаді в Тернополі.

– Крім того, усі призовники, після того, як стануть військвослужбовцями, отримають одноразову грошову допомогу у розмірі двох мінімальних зарплат, – додає пан Катинський.  – А після демобілізації – допомогу у розмірі однієї мінімальної зарплати. Гроші ці є вже на рахунку обласного військкомату, і кожен призовник їх отримає. Також юнакам сплачуватимуть грошове забезпечення, призначене військовослужбовцям.

У військкоматі запевнили, що всі призовники несуть службу в пунктах постійної дислокації військових частин і у зону АТО їх не відправляють.

– Строкова служба ніяк не пов’язана з АТО, – каже Олег Денисюк. – Не все так як розказують. Ніхто нікого відразу туди не відправляє.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися