Дві дитячі скрипки швейцарського виробництва отримали тернопільські музичні школи

13Дві дитячі скрипки швейцарського виробництва отримали у подарунок директори тернопільських музичних шкіл. До Тернополя їх привезли музиканти і професори чотирьох Вищих музичних шкіл у Швейцарії віолончеліст Денис Северін та його дружина піаністка Тетяна Корсунська. Музиканти також є засновниками благодійної асоціації «Мистецтво без кордонів», завдяки якій допомагають матеріально та фінансово музичним навчальним закладам України та обдарованим дітям.

– Закордоном ми багато проводимо благодійних концертів на яких розповідаємо про ситуацію в Україні, про проблеми, і люди від щирого серця дарують власні інструменти Асоціації, – розповів Денис Северін, професор Вищої школи мистецтв у Берні. – Ці скрипки нам подарував швейцарський майстер, який працює в Цюріху. Про те, що українським музичним школам необхідні музичні інструменти він дізнався від віце-президента нашої Асоціації. Загалом він подарував нам сім скрипок. Дві скрипки ми вже передали музичній школі у Тбілісі, можу сказати, що там не краща ситуація, ніж в Україні. Дві скрипки передаю тернопільським дітям, дві скрипки передамо запорізьким школам. Ще одну віддамо школі, яка потребує такого інструменту. Це фабричні інструменти спеціально для музичних шкіл, вони розраховані на навчання дітей 8-10 років.

Музиканти передали учням не тільки скрипки, а й інші подарунки. Про них детальніше розповів Тарас Видиш, заввідділом оркестрових струнних інструментів обласного музичного училища імені Соломії Крушельницької.

– Денис Северін є президентом Асоціації «Мистецтво без кордонів» у Швейцарії, і він сприяє забезпеченню матеріальному і проводить майстер класи в Україні та інших країнах, – розповів Тарас Видиш. – Нам він привіз дві скрипки для першої та другої музичних шкіл. Також дарує смичок, який ми передамо в одну із районних музичних шкіл, коли поїдемо туди з концертом. Три поїздки з концертами камерного оркестру музучилища з студентами та учнями-солістами також фінансує Асоціація. Плануємо відвідати найвіддаленіші райони, оскільки діти з Борщова, Заліщиків, Монастириська не завжди мають змогу приїхати в обласний центр на концерт. З метою заохочення молодих учнів і виконавців будемо їхати до них, проводити відкриті уроки і показувати, що музичне мистецтво живе і затребуване. Денис Северін пообіцяв, що і надалі буде фінансувати такі акції із заохочення юних виконавців. Крім скрипок він привіз два комплекти дорогих струн «Домінанта». Це буде частиною призового фонду конкурсу пам’яті братів Теленків, який проводять в першій музичній школі.

Директори шкіл подякували за цінні подарунки і зазначили, що на скрипках навчатимуться грати кращі вихованці. Після передачі подарунків Денис Северін провів майстер-клас по віолончелі для учнів та викладачів першої музичної школи, а Тетяна Корсунська – для студентів-піаністів і камерних ансамблів в обласному музичному училищі імені Соломії Крушельницької.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися