Тернопільська “Нива” припиняє існування?

apuestas_deportivas_futbolТернопільська “Нива” припиняє існування та не виступатиме у другій частині чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги.

Нива-наша-нива1Про це повідомляється у групі фанатів “Ниви” в одній із соціальних мереж.

“Кіпрські «спонсори» на зв’язок не виходять, відповідно не віддають документи і не бажають спонсорувати «Ниву». – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, офіційне рішення про припинення функціонування клубу має бути оприлюднене найближчим часом. Власне, уся футбольна спільнота Тернополя з нетерпіння очікує офіційного повідомлення клубу.

Водночас у групі повідомляється, що кіпрські “спонсори” готові продати команду за 5 мільйонів.

Також зазначається, у наступному сезоні у Тернополі можливо створять нову футбольну команду, яка виступатиме у другій лізі, проте уже під іншою назвою.

Нагадаємо, тернопільська “Нива” була створена влітку 1978 року у Підгайцях. Її засновником був Іван Михайлович Потупа, керівник підгаєцького колгоспу, якого зараз варто ставити в приклад сучасним аграрним олігархам Тернопільщини.

Аграрій та меценат Іван Потупа за короткий час створив потужну команду, яку досягла значних успіхів в аматорському футболі, і уже в 1981 році була переведена у Бережани.

У 1982 році “Нива” (Бережани) виграла чемпіонат України серед колективів фізкультури і здобула путівку у другу лігу.
Два роки бережанська “Нива” виступала у другій лізі, а у 1985 році була переведена до Тернополя, де й виступає до цих пір.

З 1985 по 1991 рік “Нива” успішно виступала у другій лізі. За цей період команда двічі мала реальні шанси вибороти путівку у першу лігу радянського чемпіонату.

У період 1992-2002 рр. “Нива” виступала у вищій лізі українського чемпіонату. За це десятиліття команда набула слави “міцного горішка”, який неодноразово перемагав київське “Динамо” та донецький “Шахтар”.

З 2002 року і по нинішній час “Нива” виступала у другій та першій лізі українського чемпіонату.
Джерело: http://galas.te.ua

Вам також може сподобатися