Для мешканців Тернопілля послуги з водопостачання та водовідведення зростуть орієнтовно на 10%

vidklyuchennya-holodnoi-vodi-u-ternopoli-17-21-serpnyaЗовсім скоро мешканці Тернопільщини отримають нові платіжки за «комуналку». Нові тарифи на електро- та газопостачання вже викликали хвилю народного обурення по всій країні. Та попереду — чергове підвищення тарифів на централізоване водовідведення та водопостачання.

 Відкрите обговорення схваленого Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) проєкту постанови про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2021 рік відбулося в КП “Тернопільводоканал”. Як зазначив начальник планово-економічного відділу Володимир Водовіз, серед основних чинників впливу на розмір тарифів — збільшення витрат на оплату електричної енергії (на 21,03 % з централізованого водопостачання й на 18,86 % з централізованого водовідведення) у зв’язку зі зростанням її вартості (на 24,7 % з централізованого водопостачання та на 28,1 % з централізованого водовідведення).

—  Своєчасне встановлення рентабельних тарифів допоможе “Тернопільводоканалу” фінансово забезпечити виконання всіх своїх зобов’язань перед споживачами, не переглядаючи їх упродовж року. Власне, так було в 2020-му, коли нові тарифи почали діяти на початку лютого, — відзначив директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.

Перегляд і встановлення економічно-обґрунтованих тарифів необхідною передумовою для того, аби “Тернопільводоканал” працював якісно та беззбитково. Таку думку висловив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський.

—  Втім, Тернопільська міська рада має застереження щодо ухвалення окремого тарифу для гуртових споживачів, оскільки встановлення пільгового тарифу відбувається за рахунок здорожчання послуг для інших споживачів, — наголосив він. — Йдеться насамперед про тарифи для Великої Березовиці та інших населених пунктів, що не входять до Тернопільської ОТГ.

Отож, як тільки постанова НКРЕКП набере чинності, вартість послуг з водопостачання та водовідведення, які надає “Тернопільводоканал”, зросте, але не так відчутно, як у деяких містах України — орієнтовно на 10 відсотків, йдеться на сайті підприємства.

Вам також може сподобатися