У Тернопільській області продовжують ремонтувати аварійний міст через річку Стрипа

3Дорожники ремонтують 36-метровий міст через річку Стрипа на трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська.
Підрядна організація влаштовує розподільчу плиту штучної споруди. Це один із ключових етапів ремонту споруди. Саме розподільча плита приймає на себе динамічні навантаження від руху транспорту, її якість та міцність є запорукою тривалої експлуатації мосту.
Тепер потрібно зачекати, аби бетон набув необхідної міцності. Після цього підрядник нанесе гідроізоляцію та нове асфальтобетонне покриття. Буде зроблено тротуар, бар’єрне і перильне огородження. Роботи під мостом продовжуються.
Міст через річку Стрипа розташований на стратегічному шляху М-09 до кордону з Польщею. У результаті тривалої експлуатації та збільшення транспортного навантаження впродовж останніх 10 років відбулася руйнація прогонових балок, карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди. Ці пошкодження загрожували руйнуванням мосту та повній паралізації руху транспорту на дорозі міжнародного значення і стратегічному гуманітарному коридорі.
Спеціалісти ДП «ДерждорНДІ» визнали цей міст аварійним. З огляду на це Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області ініціювала капітальний ремонт об’єкта якнайшвидше.
У червні 2023 року Кабінет Міністрів України спрямував на ремонт об’єкта субвенцію – залишок виділених минулого року Європейським інвестиційним банком кошти. Це один з 4 об’єктів транспортної інфраструктури у Тернопільській області, які ремонтуються коштом ЄІБ.

Джерело: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вам також може сподобатися