Тернопільщина: знешкоджено 3 та виявлено 5 боєприпаси часів Другої світової війни

26 лютого фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області вилучили та знищили 3 боєприпаси, часів Другої світової війни. Зокрема знешкодили 2 артилерійських снаряди, калібром 76 мм, виявлені в полі, біля с. Бенева Золотниківської ТГ Тернопільського району та мінометну міну, калібром 82 мм, виявлену на відкритій території на вул. Поліська в м. Тернопіль.
Цього ж дня на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про ще два випадки виявлення застарілих боєприпасів: в лісовому масиві поблизу с. Устечко Товстенської ТГ Чортківського району місцеві мешканці натрапили на 4 вибухонебезпечних предмети, ідентифіковані, як артилерійські снаряди калібром 45, 76 та 152 мм, а в лісовому масиві поблизу с. Посухів Бережанської ТГ Тернопільського району місцевими мешканцями виявлено артснаряд, калібром 100 мм. Інформацію про небезпечні знахідки передано піротехнікам ДСНС.
Аби не трапилось лиха, у випадку виявлення підозрілих, або вибухонебезпечних предметів, пам’ятайте головні правила мінної безпеки: «Не підходь! Не чіпай! Телефонуй 101!».

Вам також може сподобатися