Юрій Луценко звільнив чотирьох хабарників з органів прокуратури Тернопільщини

ProkuraturaЮрій Луценко підписав указ про звільнення чотирьох прокурорів Тернопільщини, які підозрюються у вимаганнях хабара. Справу веде Національне антикорупційне бюро.

Про це генпрокурор заявив під час представлення нового прокурора Тернопільщини В’ячеслава Перча.

– В ході досудового розслідування в кримінальному правопорушенні, передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу, викрито заступника прокурора Тернопільської області Антюка, керівника Тернопільської місцевої прокуратури Сідорова, його першого заступника Соколишина, прокурора Тернопільської місцевої прокуратури Хоменка та адвоката, які діючи спільно з використанням наданої влади та службового становища, за попередньою змовою групи осіб, вимагали та одержали в лютому 2016 року неправомірну вигоду від підозрюваної особи за закриття кримінального правопорушення щодо неї, – озвучив Юрій Луценко підстави звільнення.

Він підкреслив у наказі, що вказана подія набула негативного суспільного резонансу та завдала шкоди і авторитету органів прокуратури України.

Окремо Юрій Луценко добавив стосовно вже екс-заступника прокурора області Івана Антюка, що тому, мабуть, на волі не довго залишилося. Нещодавно тернопільські ЗМІ повідомляли, що Іван Антюк взяв відпустку по догляду за дитиною.

– Хто ховався там на декреті, хай нянчить дітей перед тим, як сісти в тюрму, – добавив генпрокурор.

Крім того, екс-заступника прокурора позбавлено чину старший радник юстиції.

Нагадаємо, 24 лютого цього року на сайті НАБУ появилося повідомлення, що на Тернопільщині проводилась широкомасштабна операція. Відбувалося понад 40 обшуків.

Процесуальні дії проводились в межах розслідування факту вимагання хабара у розмірі 12 тисяч доларів США (324 тис. грн) від мешканки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На причетність до скоєння даного правопорушення перевірялося понад 10 осіб, в тому числі співробітники Управління поліції Тернопільської області, прокуратури Тернопільської області і прокуратури міста Тернополя.
Джерело: Доба

Вам також може сподобатися