Керівництво міліції та Державтоінспекції області вдячне мотоциклістам, які допомогли у розшуку винуватця ДТП

PM957image00122 серпня, близько 21 год водій автомобіля марки «Фольксваген Транспортер», рухаючись вул. Львівська, скоїв наїзд на інспектора дорожньо-патрульної служби із забезпечення супроводження роти ДПС ДАІ. З місця пригоди потерпілого правоохоронця карета швидкої допомоги доправила у лікарняний заклад обласного центру. Медики діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму та численні переломи. Для з’ясування обставин ДТП на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Стало відомо, що на час аварії інспектор ДПС ніс службу на блокпості, який розташований на перехресті вулиць Об’їзна та Львівська, був у форменому одязі з табельною зброєю. Правоохоронець намагався зупинити автомобіль марки «Фольксваген Транспортер» за порушення правил дорожнього руху. Водій вказаного транспортного засобу  законну вимогу автоінспектора проігнорував і скоїв наїзд на нього.

Винуватець аварії зник з місця пригоди, але уникнути відповідальності йому не вдалося.  Свідками ДТП стали байкери, які саме приїхали в наше місто на щорічний зліт любителів мототранспорту. Мотоциклісти разом із співробітниками ДАІ взялися переслідувати втікача. Спільними зусиллями вони наздогнали і зупинили автомобіль зловмисника на вул. Загребельна.

Іномарку з характерними механічними пошкодженнями поміщено на арешт майданчик. У 33-річного водія взято кров для визначення вмісту алкоголю, адже у правоохоронців є підстави вважати, що тернополянин сів за кермо, будучи напідпитку.
За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження кваліфіковане за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.
Керівництво управління міліції та державтоіспекції області щиро вдячне небайдужим громадянам за допомогу у затриманні винуватця аварії, адже своїми діями він загрожував й іншим учасникам дорожнього руху. До слова, серед тих, хто кинувся на поміч правоохоронцям, був ірландець Конор. Після цих подій іноземець продовжив свою мандрівку Україною. Вже дорогою на Львівщину, він заїхав у Зборівський райвідділ міліції та передав кошти на лікування травмованого автоіспектора.
Заступник начальника УМВС області Руслан Балик та керівництво УДАІ Тернопільщини вручили байкерам подяки за допомогу правоохоронним органам.

Вам також може сподобатися