У Тернополі відбудеться науковий пікнік

56b78393-720c-4e11-8896-5afd12809d0c«Наука єднає Україну!» – під цим гаслом об’єднаються науковці та дослідники, практично з усіх куточків України.

Польсько-український проект «ScientificFun – наукові пікніки в Україні» чекає на дівчаток та хлопчиків, жінок та чоловіків, гуманітаріїв та технарів цієї осені. Він стартує в Україні: 6 вересня зі Львова, а вже 7 вересня відбудеться у Тернополі. Про це повідомили організатори.

«Наукові пікніки» мають на мені популяризацію науки серед молоді та розвиток новітньої наукової еліти в Україні. У рамках проекту кожен охочий зможе поекспериментувати в імпровізованій лабораторії, відчути себе дослідником та поспілкуватися з науковцями.

На поціновувачів наукового мистецтва очікуються такі досліди, як запалення міні-вулкану, приборкання блискавки, зображення оптичної ілюзії – це далеко не все, що чекає учасників та гостей проекту «ScientificFun – наукові пікніки в Україні». Загалом, організатори готують кілька десятків цікавих дослідів з фізики, хімії, біології, астрономії, психології та економіки.

Стати учасником Наукових пікніків і довести, що наука може бути цікавою має нагоду кожен. Охочим для цього потрібно до 20 серпня заповнити анкету http://bit.ly/1lKkfxy. З приводу будь-яких питань звертатися можна на: scientific.picnic@gmail.com

Заходи у рамках проекту «ScientificFun – наукові пікніки в Україні» відбулися у вересні 2013 року у п’яти містах України: Львів, Тернопіль, Київ, Луганськ та Харків. За підрахунками, участь у них взяли близько 16 тисяч юних дослідників та членів їх родин. Рекордна кількість учасників зафіксована у Харкові: на завершальному етапі естафети у першій столиці України свої сили спробували близько 7 000 городян різного віку.

Джерело: Тернопільська Липа

Вам також може сподобатися