Пити воду з тернопільських джерел санепідслужба не рекомендує

berg Неприємний запах вже п’ять днів чути від джерела, що у дендропарку “Карпати” на вул. Бережанській. Мешканці прилеглих будинків бояться, чи безпечно пити звідти воду.
Про цю проблему нам повідомила читачка Мілана Шихалєва.

– Дехто продовжує там набирати воду, – каже вона. – Цікаво, чи можна її тепер пити і що там так смердить?

За словами тернополянки, з того джерела бере воду вся “Дружба” і навіть приїжджають мешканці “Сонячного”. Тому люди хотіли б мати гарантію, що їхнє здоров’я – в безпеці.

Як виявилося, споживати воду з джерела в цьому парку в районі вул. Бережанської не рекомендовано. Контроль якості води з даного джерела там не проводять. Відтак і говорити про її якість немає змісту.

– У Тернополі воду досліджують з двох джерел – в парку “Топільче” в районі ПК “Березіль” та в парку “Національного Відродження” – біля Співочого поля, – повідомив головний спеціаліст міського управління головного управління Держсанепідслужби в області

Володимир Ящик. – Моніторингові дослідження якості питної води з цих джерел проводить щоквартально міський відділ ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

За результатами досліджень вода не відповідає санітарним нормам та правилам “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною” за санітарно-мікробіологічними показниками. Тож пити воду з джерел тернополянам не рекомендовано, додає пан Ящик.

Нагадаємо, що багато тернополян використовують привозну воду, яку доставляють підприємці з джерел області, зокрема з Долини, Микулинців, Старого Збаража, Зарваниці тощо. Тож можна припускати, що заборона пити воду з місцевих джерел сприяє так званій монополії на привозну воду.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися