Тернополянин осліп після проведення операції

1384532194104Під апеляційним судом міста Тернополя зібралися тернополяни з транспарантами. Люди прийшли, аби виступити на захист чоловіка, який постраждав від дій місцевих медиків. Чоловік осліп після проведення операції.

До того зір у тернополянина був поганий, але він бачив. Медик переконав його зробити операцію, яка мала значно покращити зір пацієнта. Взявши відповідні кошти, лікар таки провів операцію, у необхідності проведення якої так переконував. Після цього чоловік повністю втратив зір.

За словами постраждалого, зараз повернути зір через лікарську помилку вже неможливо, але за невдалу операцію кожен поважаючий себе лікар, який давав клятву Гіппократа, повинен би був елементарно в такому випадку повернути витрачені кошти, адже бажаного результату медичне втручання не лише не дало, але й призвело до важких наслідків (тут – втрата зору).

Натомість, лікар не лише не вибачився перед пацієнтом, але й коли той прийшов, аби поговорити про повернення коштів просто виштовхав його із свого кабінету, заявляючи, що нічого віддавати не буде, так як операція вже проведена і потребувала відповідних затрат. Потерпілий вирішив добиватися справедливості через суд.

Люди, котрі особисто знайомі з потерпілим підтверджують, що зір він дійсно втратив після невдалої операції. Грошей у чоловіка немає, тож позичав він їх у родичів та знайомих. Зараз йому потрібно їх повернути, а медик відхрещується від відповідальності, коштів повертати також не збирається. Таким розвитком подій шоковані тернополяни, які цілком справедливо вважають, що лікар зобв’язаний не лише повернути витрачені потерпілим гроші на операцію, але й понести відповідальність за те, що з його вини чоловік, який досі бачив, повністю осліп.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися