Кавуни та дині на ринках вже на кожному кроці

watermelon-wide Літо це не лише відпустки та спека. А й налиті сонечком смакоти. Кавуни та дині щодня на ринках набирають у кількості та падають в ціні. Що по чому, сьогодні питала Юля Медвідь.

На офіційному ринку кавунів та динь поки не продають. Тому йдемо питатись за цінами та походженням на кілька метрів правіше на стихійні точки. Тут літньої смакоти на кожному кроці. Перший продавець на якого натрапляємо навіть пригощає.

Щедрого продавця звати Роман. Він щодня продає до семиста кілограм кавунів і стільки ж динь. Ціни – середні, проте сортів на кожен смак.

РОМАН, продає до 700 кг кавуна на день:

“Динька ця з Скадовська, вона вся наша рідна, українська динька, смачна. Кавунчик зараз 4 грн – кілограм, динька – 12, 13, 14 і карамель – в районі 10-ти грн”.

Куштують тут не лише телевізійники. Ця пані якраз обирає найсолодший кавун. Попри те, що сезон найдешевших ще не розпочався, сьогодні соковитими ягодами себе таки потішить.

«Не знаю, мені здається, що то не залежить від того. Від людини залежить, як вирощує.

– Любите кавуни і дині?

– Я все люблю»

На сезон кажуть продавці, чекають у серпні. Проте наплив покупців з кожним тижнем помітно зростає.

ОЛЯ, вже відчуває наплив покупців:

« Часто купують, останній тиждень дуже добре йде кавун і диня

–        Скільки в день продаєте?

–        Дині десь по сто кг, кавуна по 200. Ну це вже десь почнеться в перших числах серпня, то вже буде сезон»

А у смуглявого продавця Валентина вже після обіду на прилавку лише один кавун та двійко динь. Каже щодня розпродує усе. Це й не дивно, ціни у нього вразили навіть невразливих нас.

ВАЛЕНТИН, продає найдешевші дині:

« Кілограм – 4 грн, динька – 8,50. Ще з півмісяця треба почекати, щоб файний врожай почався».

Найдешевших кавунів та диньок можна чекати з середини серпня. Саме тоді їх вже будуть возити не лише з південних регіонів. Проте ми радимо, як би не хотілось наїстись досхочу того, що з’являється лише раз на рік і так не надовго, таки берегти здоров’я, бо ж не дарма кажуть «чого забагато – те не здорово».

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися